Dimarts, 25 de desembre de 2012 | 17:15
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

 Wert, una llei contra la cohesió

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
marta-llorens90x90
 Wert, una llei contra la cohesió
 Marta Llorens
12/12/2012 09:54
 Encara que el PP sembla entestat a intensificar la seva particular creuada contra Catalunya i contra els catalans i ha posat en el seu punt de mira la immersió lingüística, no ho aconseguirà. El model d’escola a Catalunya funciona des de fa trenta anys i ha estat un model d’èxit, sobretot perquè s’ha convertit en un dels pilars que ha donat cohesió a la nostra societat. Ningú ha estat discriminat per raons de llengua perquè des de l’escola es garanteix que tots els estudiants catalans finalitzin l’ensenyament obligatori amb un bon nivell de català i de castellà i tots els estudis han demostrat que el nivell de castellà del joves catalans és perfectament equiparable al del jovent de la resta de l’Estat. Per això dir que els estudiants catalans no saben castellà quan acaben els estudis es una falsedat fruit de la mala fe, o de la ignorància, o potser de totes dues coses, un mal símptoma quan del que es parla és d’educació.

Des d’Unió Democràtica de Catalunya tenim clar que no cedirem ni un mil•límetre en la defensa de la nostra llengua i del model d’escola catalana. Per això donem ple suport a Somescola.cat i animem tothom a donar suport a les seves iniciatives. La resposta del govern de la Generalitat, de la comunitat educativa i de la societat catalana ha estat inequívoca i contundent a l’hora de defensar el model d’escola que volem per al nostre país. El PP, molt aficionat a agredir i menystenir Catalunya, s’equivoca quan planteja aquest avantprojecte de llei que té clares reminiscències de temps pretèrits que donàvem enterrats, però que el ministre Wert recorda, amb la seva voluntat d’espanyolitzar els nens catalans.
A més de governar incomplint tot allò que va prometre, el PP ho fa amb una irresponsabilitat temerària. Utilitza la llengua com a arma de confrontació política i social, una actitud perversa que l’únic que pot aconseguir és crear confrontació allà a on només hi ha hagut harmonia. A Catalunya la llengua mai no ha estat motiu de conflicte sinó garantia de cohesió social.


Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d’Unió Democràtica de Catalunya
CIUDADANO TONI
18/12/2012 01:05
El del model d\'èxit és un mantra-mentida que es repeteix sistemàticament. No es diu que els alumnes castellanoparlants acumulen un retard en l\'aprenentatge de lectura i escriptura que dificulta la seva comprensió i que farà que aquest retard l\'arrossegui tota la seva vida. Per això l\'informe PISA dóna un rotund suspens al nivell de l\'escola pública catalana i això que només fa les avaluacions en català. Si les fes també en castellà, el resultat seria molt pitjor. El resultat del fracàs de les escoles de zones castellanoparlants és un 30% superior al de catalanoparlants
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1