Divendres, 28 de desembre de 2012 | 17:16
Vostè es troba a: Inici > Societat >

 Fiñana (Almeria) declara persona 'non grata' a Jonathan Moya i decreta dos dies de dol per la mort de la nadó

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 SOCIETAT
 Fiñana (Almeria) declara persona 'non grata' a Jonathan Moya i decreta dos dies de dol per la mort de la nadó
Societat 28/12/2012 11:45
Jonathan Moya
La corporació local de Fiñana (Almeria) ha acordat per unanimitat decretar dos dies de dol oficial per la mort de la nadó  de 16 mesos segrestada presumptament per Jonathan Moya González, a qui s'ha declarat persona 'non grata' en el municipi.
La sessió extraordinària, que s'ha traslladat des del saló de plens a la balconada de la Casa Consistorial per fer partícips als "consternats" veïns de Fiñana, ha resolt així mateix que les banderes onegin a mitja asta i que es cobreixi el cartell de 'Feliç Nadal' que dóna la benvinguda a l'Ajuntament en "senyal de respecte".

En declaracions a Europa Press l'alcalde, Rafael Montes, ha subratllat que es tracta de la primera vegada que s'acorda declarar a una persona 'senar grata' en el municipi i ha dit que els familiars de Jonathan Moya que resideixen en Fiñana "estan destrossats".

La sessió plenària ha donat començament passades les 10.30 hores d'aquest divendres davant uns 400 veïns i després de guardar un minut de silenci en memòria de la bebè d'amb prou feines 16 mesos, s'ha acordat per unanimitat una declaració institucional de "absoluta condemna i rebuig" als fets.

El cos sense vida de la petita va ser recuperat en la nit del dijous per agents del Grup d'Especialistes en Activitats Subaqüàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil d'un bassa de reg situada a uns 500 metres d'on va ser detingut l'autor confés del segrest Jonathan Moya, qui va revelar als agents de la Policia Judicial durant l'interrogatori després del seu arrest el parador de la nena. Al costat del presumpte autor material de la mort de la bebè, filla de la qual era la seva parella sentimental i veïna de la Palma del Comtat (Huelva), s'ha detingut a una segona persona de la seva entorn de la qual s'atribuiria, en principi, haver-li prestat ajuda per evadir l'acció de la Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat durant els sis dies en què va estar en parador desconegut amb la petita.
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1