Divendres, 28 de desembre de 2012 | 17:17
Vostè es troba a: Inici > Societat >

 La Policia Nacional desmantella una xarxa de locutoris que blanquejava diners de la droga

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 SOCIETAT
 La Policia Nacional desmantella una xarxa de locutoris que blanquejava diners de la droga
Societat 27/12/2012 11:14
LOCUTORI
Agents de la Policia Nacional han desmantellat una xarxa de locutoris que va blanquejar més de 30.000.000 d'euros del narcotràfic. Organitzacions de narcos contractaven a la trama per fer arribar els beneficis de la venda de drogues a Espanya fins a Colòmbia. 
 L'organització usava 12 locutoris, oberts al públic però sense amb prou feines activitat comercial, amb els quals era capaç de blanquejar una mitjana de 50.000€ diaris. Detingudes 49 persones, a Madrid –principalment- Barcelona i Albacete, i confiscats un total de 500.000€. El líder del grup ocultava al seu domicili 300.000 € en efectiu, dos quilograms de cocaïna i una pistola.
 
 
Tres sistemes per blanquejar els diners
 
Els locutoris utilitzaven tres sistemes diferenciats per realitzar les operacions d'enviament mitjançant transferències i girs de diners. La primera forma consistia a utilitzar com a ordenants a persones que es prestaven a canvi d'una recompensa econòmica. Són els coneguts com "Barrufets". El segon mètode era usar, sense consentiment, identitats de persones que havien realitzat algun tipus de gestió en aquests establiments. La tercera via es duia a terme mitjançant la falsificació de documents d'identitat, fonamentalment passaports estrangers, en els quals introduïen dades de persones obtinguts de diferents bases per generar identitats fictícies. 
 
 
Una vegada enviat els diners per qualsevol dels tres procediments cada responsable del locutori feia arribar al cap de l'organització els justificants de les remeses, així com les dades necessàries perquè les persones que constaven com a beneficiàries de les transferències procedissin al seu cobrament a Colòmbia.
 
Les investigacions, que s'han dividit en dues fases, han conclòs amb 49 arrests, del principal capdavanter, els responsables de locutoris i també de persones que oferien les seves identitats per figurar com a ordenants dels enviaments. A més, s'han practicat 26 registres en domicilis i establiments comercials de la província de Madrid (22) i Albacete (4) en els quals s'han confiscat un total de 500.000€ en efectiu, tres quilos de cocaïna, útils per a la seva adulteració i empaquetat, tres pistoles, prop de 100 joies i rellotges de gran luxe, màquines d'explicar diners així com nombrosa documentació.
 
Efectiu, gran luxe i cocaïna
 
En el registre del domicili del capdavanter de la trama, els investigadors han trobat 300.000 del total dels 500.000€ confiscats, així com dos dels tres quilos de cocaïna, una de les armes de foc i diverses joies i rellotges de luxe, alguns dels quals superen els 9.000€ de valor.
 
Les investigacions han estat desenvolupades per agents de la Brigada de Blanqueig de Capitals, adscrita a la UDEF Central de la Comissaria General de Policia Judicial, que han comptat amb la col·laboració dels Guies Caninos i del Grup Operatiu d'Intervencions Tècniques depenent de l'Àrea d'Automoció de la Divisió de Gestió Econòmica i Tècnica.
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1