Divendres, 28 de desembre de 2012 | 17:17
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

I, mentrestant, els carrers guarnits...

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Anna Maria Villalonga petit
I, mentrestant, els carrers guarnits...
ANNA MARIA VILLALONGA
14/12/2012 17:49
Sé que fa molts dies que no em trobeu per aquí. Massa feina, massa dispersió d’activitats i, sobretot, massa sensació de desconcert. El desconcert no significa que no tingui clar de quin tema parlar-vos, sinó, precisament, tot el contrari. Estem vivint uns moments tan convulsos, hi ha tantes coses a dir, tantes tecles a tocar, que no sé per on començar. Llegeixo articles, opinions, queixes. I sento que em flaquegen les forces per reprendre un discurs que, al meu entendre, ja no presenta escletxes.

El país, la llengua, l’economia, les retallades, l’ensenyament, la independència, la repressió policial, els aturats, la recollida d’aliments, la prima de risc, les infraestructures, els mercats, els bancs, les obres públiques, els peatges, els trens de rodalies, els desnonaments, la pobresa, les pensions, la llibertat d’expressió, les hipoteques, les relacions exteriors, Europa, la Merkel, en Berlusconi que torna per tocar els nassos, el conflicte de Gaza i el de Síria, els nens explotats, el planeta que s’escalfa irremissiblement, les espècies en perill, la contaminació...

I, mentrestant, els carrers guarnits i el Nadal a la cantonada. I les persones i les famílies, que subsistim com podem amb cara de babaus, preguntant-nos que coi està passant. I encara pitjor... què coi passarà?

No sé què dir-vos. Volia animar-vos a continuar lluitant i tenint confiança. Segurament ha de ser així. Però no sé com fer-ho sense que les meves paraules es converteixin en una d’aquelles detestables frases de Paulo Coelho que corren per les xarxes socials. Per tant, em limitaré a enviar-vos la meva més sincera felicitació nadalenca.

Que hi hagi bona comunicació, si més no, entre la família i els amics. I que el 2013 no sigui tan horrible com ens han predit.
Fins aviat, amics.


Anna Maria Villalonga
Professora associada de la Universitat de Barcelona
Facultat de Filologia (Departament de Filologia Catalana-Secció Literatura)



Carme Luis tatjé
16/12/2012 19:07
Completament d\'acord Anna. Jo personalment aquests dies estic molt trista, no ho, puc evitar, ja voldria que les festes haguessin passat. De totes maneres t\'agraeixo molt aquestes lletres, i us desitjo lo millor, per tu i el Manel i tot la familia, no puc oblidar els amics d\'aqui, que ni ha que són extraordinaris. Molt bones Festes i molta sort pel 2013, una abraçade inmnesa.
Tura
15/12/2012 20:56
La vida s\'ha complicat per molta gent, les botigues buides i no hi ha alegria; Aquest Nadal, encara que il·luminat no es veu a la gent feliç; Molts ho passen malament i els que tenim les necessitats cobertes també patim per els que ho necessiten. I això costarà de solucionar; no crec que els nostres politics tinguin la capacitat per fer-ho...ho veig tot molt negre !
Shaudin Melgar-Foraster
15/12/2012 05:11
Quanta raó tens (inclos això d’algunes frases de P. Coelho que corren per la xarxa)! Què coi passarà? Efectivament, jo també m’ho pregunto. Gràcies, Anna Maria.
ALÍCIA MARSILLACH
14/12/2012 23:05
Anna, tots estem així, però sempre hi ha algú que està pitjor. Ara mateix, uns bons amics estan passant uns dies molt dolents: la mare d\'ell està molt greu i, als 84 anys, ningú no pot garantir el què passarà als pròxims dies. Ho sento molt, perquè és una dona meravellosa, què sempre parls de com s\'estima les seves joves.
Bet
14/12/2012 22:02
Bones Festes, Anna i que no ens abandoni mai l\'esperit de lluita, corrin bons temps o no! Enguany tornaràs a tenir gra de raïm personalitzat per Cap d\'Any, ja saps de què parlo... I sí, a veure si al 2013 ens en sortim millor! :-*
mercè
14/12/2012 22:02
diguem que els contrastos entre el que ens diuen, el que vivin, el que veiem, el que ens expliquen els amics i coneguts, lo que adivinem en les xarxes socials son bestials.... per altra banda tenim que seguir endavant i perque no gaudir de les festes i de tot allò que poguem disfrutar.
Teresa
14/12/2012 21:58
Felicitats també per a tu, Anna! Tot i que sóc molt pessimista de cara al futur -els fets d\'avui de la matança dels nens em rearfirmen una mica més- no puc evitar pensar que per Nadal es pot intentar ser una mica millor i estar més a prop d\'aquells que necessiten la nostra companyia i -com dius- comunicació. A mi tampoc no m\'agraden aquestes frases de les quals parles, encara que de vegades en poso alguna que trobo oportuna. Un petonet nadalenc!!
Pilar Martinez
14/12/2012 20:29
El podria haver escrit jo... Si sapigués fer-ho tan bé com tú! Gaudim de tot lo bo que tenim -no precisament material- i confiem en què la cosa millori a partir de l\'any vinent. Una abraçada per a tú i tots els que estimes.
Marta Valls
14/12/2012 19:50
Soc conscient de tot el que passa i de les tragèdies que ens envolten, tota la lluita que estem fent i les guerres que hi ha al món. Jo em prenc aquestes festes com una tradició i m\'agraden els carrers engalanats i fer el pessebre a casa... No es cap drama per mi quedar a dinar amb la poca familia que em queda a Barcelona. Igualment aquests dies tenen 24 hores, passaran aviat, per be o per mal... Jo també et desitjo Bones festes i un 2013 molt millor que l\'any que marxa.. Una abraçaaada!!!!
Jordi Canals
14/12/2012 19:24
Jo també desitjo el millor per a tu, el Manel i tota la vostra familia Que el 2013, camí de la independència, sigui més comportable . Una abraçada.
merce trias
14/12/2012 19:07
Ès projectan-nos en el futur, sentint el pes del present. on radica la nostra raò d\'ésser. Això espero Anna que hi hagi bona comunicaciò entre el nucli familiar, perque ja ens ho posen ben difìcil en l\'entorn òn vivim. No soc tant positiva com tú, jo no veig una llumeta encesa per el nou any... però et farè cás i intentarè si mès no, possar una espelmeta que em dongui llum. Una abraçada per tú i per els teus.
Gemma C.O.
14/12/2012 18:31
Realment aquest any és un Nadal molt difícil, ple de perspectives, com sempre,, però molt i molt diferents. El món està molt convuls, i el temps nos\'atura i tot arribarà però fa basarda . sols ens queda anar tirant, esperant que les coses negatives s\'arreglin, passin sense fer gaire més soroll , i que les bones, les que volem tinguin una bona i ràpida arribada. però no soc gens optimista, hi ha masses problemes econòmics que de fet és el quit de la qüestió. Bon Nadal i molta sort per el 2013 .
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1