Dissabte, 29 de desembre de 2012 | 17:14
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

Han posat la guineu a tenir cura de les gallines?

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Manuel Fernando González
Han posat la guineu a tenir cura de les gallines?
 Manuel Fernando González
27/12/2012 17:31
Nomenar conseller de Justícia a qui apareix entre els enfangats fins a les celles en les investigacions del Cas Palau i del qual també se’n parla en l’anomenat Cas Pretòria, perquè així ho diuen les escoltes telefòniques lliurades al jutge, Josep Maria Pijoan, per la Brigada de Blanqueig de Capitals de la Unitat Central de Delictes econòmics de la Policia, és kafkià. Sona a posar a l’astuta guineu, que pateix una galopant solitària, a tenir cura de les innocents gallines que viuen a la ciutat de la Justícia. I si ho prefereixen, a situar en una plataforma d'informació privilegiada a qui, pel compte que li té, no mirarà cap a una altra banda, a mesura que el cas Millet avanci, inexorablement, cap al final de la instrucció.

I si la família Gordó acumula moltes sospites ja des de l'etapa de casinos, on es va parlar llargament del pare de l'actual conseller, ara, de manera que tots sospitem sobre el presumpte finançament de Convergència, no és precisament aquest el cognom més apropiat per posar-lo al capdavant d'un Departament tan sensible com el de la Mare de Déu de la balança que, ara mateix, s'ha enganxat, i a més, a fons, amb el totpoderós ministre Gallardón. Què pensaran jutges, fiscals i advocats d’un nomenament semblant? Què es fa per pressionar un jutge o la mateixa Justícia?

Fem el raonament a la inversa i imaginem que, per culpa del tercer secret de Fàtima, el president de la Generalitat fos Pere Navarro i que aquest decideix nomenar, per al mateix càrrec de conseller, a Manel Bustos amb tot el que està passant a Sabadell pel cas Mercuri. Seria el seu nom el més apropiat per dirigir la justícia o potser la gent pensaria que no?

I una pregunta més. El que escrivim no li sembla assenyat al líder d'Esquerra, Oriol Junqueras?. Però quina classe de tractat han signat els republicans amb els convergents que permeten aquestes coses?. On s'han deixat l'ètica de la que tant han presumit en la campanya electoral? Són aquest tipus de decisions a les que donaran suport durant tota la legislatura, o és que amb l'esquer de la consulta sobiranista es tractarà de tapar tot el que convingui a una de les parts?.

No dubto que el conseller Germà Gordó sigui un dels millors amics i brillants col•laboradors del president Mas i, fins i tot, que l’hagi recomanat vivament Lluís Prenafeta per al càrrec. Però, per molt talent que guardi la seva privilegiada persona, la seva imatge davant la ciutadania és la que és, i res del que el que un jutge està investigant ens assegura que la seva actuació en el Cas Palau hagi estat precisament Honorable, per molta presumpció d'innocència que li tirem a l'assumpte. Un "petit detall" que, pel que sembla, li ha passat desapercebut a qui ha tingut "l’inspiració" de nomenar-lo per a tan delicada funció pública.


Manuel Fernando González
Editor i Director
www.catalunyapress.cat
www.pressdigital.es
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1