Dissabte, 29 de desembre de 2012 | 17:23
Vostè es troba a: Inici > Economia >

 Inversors espanyols, grecs i italians  inverteixen els seus diners en el 'maó' alemany

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 ECONOMIA
 Inversors espanyols, grecs i italians  inverteixen els seus diners en el 'maó' alemany
Economia 18/12/2012 13:04
MAÓ
Acabalats inversors procedents d'Espanya, Grècia i Itàlia a la recerca de seguretat per als seus estalvis i de bones oportunitats de negoci han irromput de forma "massiva" al mercat immobiliari alemany, principalment a les grans ciutats, on els preus han experimentat una vertiginosa escalada, segons informa el setmanari germà 'Der Spiegel'.
 "Una mica més d'un terç dels compradors són estrangers", assenyala el director de l'agència immobiliària Accentro, Jacopo Mingazzini, qui destaca que "a diferència dels alemanys, gairebé tots paguen en metàl·lic". 

Així, la revista destaca que empreses del sector com Tetzlaff, Engel & Völkers i el portal d'Internet especialitzat en la compravenda d'immobles Immobilienscout24 constaten un significatiu increment de visites per part de clients d'origen espanyol, italià o grec.
 
"Els agents immobiliaris alemanys estan fent excel·lents negocis", assenyala el setmanari. "Davant el temor de perdre els seus diners per la crisi de l'euro, no només els alemanys han augmentat les seves inversions immobiliàries, sinó els europeus del sud, que també estan comprant or en grans quantitats", afegeix.
 
A diferència del 'boom' de 2004, quan les compres es van concentrar en viles i cases de camp, els inversors internacionals prefereixen adquirir immobles en grans ciutats alemanyes com Berlín, on el preu mitjà per metre quadrat encara és inferior al de les grans capitals del Vell Continent, així com Hamburg, Munich i Francfort. 
 
No obstant això, el setmanari adverteix de l'efecte 'bombolla' que aquesta arribada d'inversors estrangers pot tenir al mercat immobiliari alemany, on a part de l'increment del preu de venda dels immobles també és previsible un alça de les rendes del lloguer.
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1