Dissabte, 29 de desembre de 2012 | 17:20
Vostè es troba a: Inici > Economia >

 La Confavc veu en la pujada de l'aigua la "privatització" de l'ATLL

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 SOCIETAT
 La Confavc veu en la pujada de l'aigua la "privatització" de l'ATLL
Economia 19/12/2012 06:49
El president de la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (Confavc), Jordi Giró, ha afirmat aquest dimarts que la pujada mitjana del preu de l'aigua del 18,2% que ha aprovat l'Àrea Metropolitana suposa "privatitzar un ben públic".
La confederació atribueix la pujada a l'increment del cànon del 70% de juliol i al cost d'altres serveis, en l'avantsala de la privatització d'Aigües Ter Llobregat (ATLL), que es va adjudicar a Acciona, repercutint als usuaris 3.300 milions en 50 anys.

   Es tracta de la quantia que ha calculat la Confavc, i que sorgeix de sumar 1.600 milions de benefici industrial, 700 de l'impost de societats i 1.000 del cànon concesional.
 
 En declaracions a Europa Press, ha afirmat que és "una animalada" i demostra que per a alguns és un negoci, destacant que els usuaris hauran de pagar entre un 20% i un 30% més de la factura --entre 8 i 9 euros més--, i ha anunciat que preveuen mobilitzacions.
 
   A més, la Confavc ha reclamat al nou Parlament sorgit de les eleccions catalanes de novembre promoure una gestió de l'aigua transparent pensada en la ciutadania, i "no en el lucre i la butxaca d'uns pocs".
 
   Els veïns vaticinen que els increments de preu es repetiran en el futur, ja que la nova operadora està autoritzada a aplicar una segona pujada de la tarifa de l'ATLL del 13,5% a repartir en tres anys.
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1