Diumenge, 30 de desembre de 2012 | 17:17
Vostè es troba a: Inici > Societat >

 Sant Pau i el Parc Taulí mantenen els tancaments i passaran la Nit de cap d'any acampats

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 SOCIETAT
 Sant Pau i el Parc Taulí mantenen els tancaments i passaran la Nit de cap d'any acampats
Societat 28/12/2012 09:13
Lluita en el Parc Taulí
Els comitès d'empresa dels hospitals Parc Taulí de Sabadell (Barcelona) i de Sant Pau de Barcelona mantenen els tancaments de protesta per les retallades en sanitat i celebraran la Nit de cap d'any acampats en els respectius centres sanitaris, segons els representants sindicals.
Els treballadors tenen previst continuar la seva protesta almenys fins al 2 de gener, quan han convocat a tots els comitès d'empresa de centres sanitaris a una reunió a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona per decidir l'estratègia a seguir.

"Ens quedarem si no ens tiren", ha afirmat la presidenta del comitè d'empresa del Parc Taulí, Montserrat González, qui ha explicat que els participants en la protesta en aquest centre programen diàriament activitats i per celebrar el Cap d'any tenen previst un sopar on no faltaran els raïms a mitjanit.
 
De la mateixa manera, a l'Hospital de Sant Pau es preveu una festa en el vestíbul del centre a la qual també estan convidats els familiars dels treballadors i esperen pugui comptar amb música en directe, segons ha avançat el president del comitè d'empresa, Sergi del Riu.
 
D'aquesta manera, l'Hospital de Sant Pau i l'Hospital Parc Taulí de Sabadell es converteixen en els dos últims reductes que romanen acampats, després de gairebé un mes en què les protestes contra les retallades en sanitat s'han estès per més d'una desena de centres.
 
De fet, està previst que després de la reunió del 2 de gener s'acordin noves accions reivindicatives entre les quals es barreja tornar a organitzar acampades i fins i tot convocar una vaga, segons ha explicat del Riu.
 
"Volem sumar forces, acordar accions conjuntes", ha afirmat del Riu, qui ha explicat que es tracta de la primera reunió conjunta de tots els comitès d'empresa més enllà de les sigles sindicals.
 
En aquest últim mes, els hospitals de Sant Pau, Clínic i Vall d'Hebron (Barcelona), l'Hospital General de L'Hospitalet, el Parc Taulí de Sabadell, el Consorci Sanitari de Terrassa, l'Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí, el Joan XXIII de Tarragona, el Comarcal de l'Alt Penedès, el Verge de la Cinta de Tortosa, el Santa Maria de Lleida i els de Granollers i Badalona han organitzat accions reivindicatives i fins i tot tancaments com a protesta contra les retallades i en defensa de la sanitat pública.
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1