Dilluns, 31 de desembre del 2012

Tancar la finestra Tancar
Esports
Imprimeix Augmentar la font Mida de font normal Disminuir la font
Enviar un comentari

Esclata el dia assenyalat

Actuació estratosfèrica de Navarro (33 punts i 12/13 tirs de camp), que tritura la imbatibilitat del Madrid i encamina la presència del Barça Regal cap a la copa

Dos partits enormes en tres dies demostren que els de Pascual tenen coses a dir

Navarro executa una de les clàssiques ‘bombes' Foto: ACB MEDIA.

Tarda absolutament catàrtica, la que va viure ahir el Palau. Perquè es va esquerdar la imbatibilitat del Madrid, perquè va fer-se un pas quasi decisiu per ser a la copa –ha de rematar-ho ara en els dos últims partits abans de tancar la primera volta– i, sobretot, per l'actuació de Navarro. Adjectivar-la és una temeritat, pel risc de quedar curt. I és que ahir era d'aquells dies en què res ni ningú podia desactivar el seu canell. La Bomba va fallar el primer tir, quan només s'havien cremat pocs segons, però d'aquí fins al final, immaculat: 7/7 de 2, 5/5 de tres i 4/4 lliures. El seu encert va ser analgèsic per esvair els mals moments –que hi van ser, perquè el Madrid va ser un rival rocós– i pal·liar dèficits que encara es poden polir, com ara els problemes per donar pilotes interiors en alguns moments.

Forts, ja d'entrada

Com divendres, l'equip va sortir ben despert, conscient de la seva situació límit. Tàcticament Xavi Pascual va plantejar defenses alternatives –individuals, zonals i mixtes– que, d'entrada, ja van crear dubtes al rival. Tant és així que, superat l'equador del primer quart, no hi havia ni rastre de la fluïdesa blanca (15-9, 6'). Lorbek no produïa, però obligava contínuament a treballar Mirotic i, des de la seva posició, generava el joc de l'equip. Navarro feia ja de les seves i triturava la defensa del Madrid un cop i un altre. És clar, a l'altre bàndol, Rudy no volia ser menys i la seva aportació –el defensés qui el defensés– va ser clau perquè els locals no s'escapessin.

El moviment de les banquetes va erosionar més el Barça Regal, sobretot en la posició de base. Llull, amb dues faltes, no hi era, però Draper es trobava còmode per dirigir. Els minuts obligats de descans per a Sada –ara, l'únic director de joc amb cara i ulls– van notar-se per la grapa al darrere, però també per la falta de criteri al davant, en què els interiors estaven infrautilitzats. Tampoc hi era Mickeal, penalitzat aviat amb tres faltes (34-38, 26'). Els blancs, a la seva i amb peces com Felipe o Slaughter fent feina a partir del rebot d'atac, haurien pogut girar la inèrcia, si bé Lorbek i el Navarrosistema es resistien a acceptar-ho (45-44 a la mitja part).

El partit era fastuós, viu i trepidant. No va canviar en el tercer quart, si bé els blaugrana patien el que no està escrit per connectar amb els pivots. La línia exterior estava molt estàtica i no hi havia espai a la pintura. Sort que Mickeal i un altre cop Navarro estaven inspirats perquè el Madrid –amb Suárez, amb quatre faltes, va mantenir molts minuts junts Rudy i Carroll– no permetia distraccions. Els de Pascual, però, estaven atents en defensa, obligant el Madrid a jugar en estàtic i no a cop de contracops o transicions com li agrada.

L'estrebada

Però els de Pablo Laso van tenir un moment de debilitat en el tram final del tercer quart i ho van pagar. I, paradoxalment, amb la seva pròpia medicina: els triples. Un de Navarro, un altre de Jasikevicius –molt més eficient d'escorta que de base– i un altre de Wallace, van disparar l'equip i van encendre el Palau, que ahir era el de les gran ocasions (81-66, 33'). Però al partit li quedava molt, potser massa. I, lluny de tirar la tovallola, el Madrid no es va rendir. La fiabilitat des de l'exterior de Sergio unida a uns minuts pastosos dels blaugrana –atacs mal jugats i lògicament resolts amb mals tirs, i problemes de faltes amb Jawai, Tomic i Mickeal amb quatre faltes– van llimar-ho molt tot (86-81, 36'). Però, encara que fos des de l'anarquia, des del talent individual innat, allà va tornar a aparèixer Navarro. Per rematar la feina i per reservar el bitllet per als seus cap a Vitòria.

Darrera actualització ( Dilluns, 31 de desembre del 2012 02:00 )
Publicat a

Desar aquesta pàgina a:

Google! Digg! Reddit! Del.icio.us! Mixx! Live! Technorati! StumbleUpon! Simpy! Yahoo! Wikio Barrapunto.com webeame.net Meneame Twitter Facebook! La Tafanera

Comentaris

Escriure un comentari
Identificar-me. Si ja esteu registrats, abans d'enviar un comentari us heu d'identificar.
Registrar-me. Per opinar sobre aquesta notícia cal estar registrat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable donar-se d'alta en el registre del Grup Hermes i acceptar les Normes de Participació. No s'admetran registres incomplets ni comentaris que vulnerin els drets i l'honorabilitat de les persones.
El Grup Hermes no es responsabilitza dels comentaris fets pels usuaris ni els comparteix perquè enten que són responsabilitat exclusivament seva. Per aquest motiu tots els comentaris es veuran signats amb el nom, els cognoms i la població de llurs autors.
El Grup Hermes es reserva el dret de no publicar els comentaris que no s'ajustin a aquestes normes.
Si té problemes per fer comentaris comprovi les solucions als problemes més habituals a l'apartat corresponent a l'ajuda.
 

Canvi de municipi

Tenim 1.853 municipis amb continguts locals. Trieu-ne un:

Llista municipis
Darrers municipis visitats:
Fés Barcelona/Nacional la pàgina d'entrada

Ofertes de treball a Barcelona

Junior researcher on Storage Systems

Barcelona Supercomputing Center

30/12/12 00:00 - BARCELONA

Junior researcher

Barcelona Supercomputing Center

30/12/12 00:00 - BARCELONA

Portal de feina de la Generalitat de Catalunya

Enquesta

Enquesta: Com celebrareu el Cap d'Any?
Com celebrareu el Cap d'Any?
 

Més llegides

Tradueix-nos - Translate

Troba'ns a Facebook

Google +

Segueix-nos a Twitter