Registrar-se
Recorda contrasenya

Política. dijous, 27 de desembre de 2012, 13:14

Mas fa pública la composició del nou govern amb una flamant conselleria d'Afers Exteriors

Felip Puig deixa Interior, ara en mans de Ramon Espadaler, i passa a Economia i Empresa · Francesc Homs assumeix la conselleria de Presidència i d'Afers Exteriors

La composició del nou govern, el que haurà d'impulsar la consulta sobre la independència de Catalunya, s'ha conegut aquest migdia. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet pública l'assignació de conselleries de l'executiu català, la qual té diversos punts destacats. D'entrada, la creació de la conselleria d'Afers Exteriors, a càrrec del fins ara portaveu del govern, Francesc Homs, el qual també assumeix la conselleria de Presidència. Felip Puig, fins ara al capdavant d'Interior, deixa la conselleria en un moment delicat per ocupar-se d'Empresa i Ocupació. El substituirà Ramon Espadaler (UDC) i Puig, al seu torn, substitueix Francesc Xavier Mena. Un altre dels canvis és a Justícia, arran que Germà Gordó passi a ocupar el càrrec que fins ara havia tingut Pilar Fernández Bozal (designada per Unió). Santi Vila -fins ara alcalde de Figueres- també entra a Govern i substituirà Lluís Recoder en la conselleria de Territori i Sostenibilitat. I finalment que també deixa d'estar al capdavant d'un departament és Josep Lluís Cleries, que serà substituit per Neus Munté (CDC) a Benestar Social i Família.

 

Ferran Mascarell, a Cultura; Joana Ortega a vicepresidència; Boi Ruiz a Sanitat; Irene Rigau a Ensenyament; Josep M. Pelegrí a Agricultura i Andreu Mas-Colell a Economia i Coneixement es mantenen en el càrrec.

 

A continuació passem relació de les conselleries amb els seus responsables:

 

Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya

 

Joana Ortega, titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals i vicepresidenta del Govern

 

Francesc Homs, conseller de la Presidència i d'Afers Exteriors

 

Andreu Mas-Colell, conseller d’Economia i Coneixement

 

Irene Rigau, consellera d’Ensenyament

 

Boi Ruiz, conseller de Salut

 

Ramon Espadaler, conseller d’Interior

 

Santi Vila, conseller de Territori i Sostenibilitat

 

Ferran Mascarell, conseller de Cultura

 

Josep Maria Pelegrí, conseller d’Agricultura, Ramaderia , Pesca, Alimentació i Medi Natural

 

Neus Munté, consellera de Benestar Social i Família

 

Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació

 

Germà Gordó, conseller de Justícia

 

Jordi Baiget, secretari de Govern

 

 

Els nous membres prendran possessió dels seus càrrecs avui dijous a les 5 de la tarda. L’acte es farà al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, presidit pel president.

 

En el decurs de la cerimònia hi haurà un parlament del president i els consellers Govern prometran el seu càrrec. Un cop finalitzada la presa de possessió, es farà una foto de grup de tot el Govern a la Galeria Gòtica, i hi haurà la primera reunió del Govern i la posterior roda de premsa informativa.

Envia Corregeix

1004 lectures   5 comentaris