ICV > Europa > notícies > ICV porta a la Co...

Notícia

Raulromevarecurscodols

Raül Romeva durant una roda de premsa a la seu nacional d'ICV

Fletxa_component
12/12/2012
ICV porta a la Comissió Europea la protesta dels jutges, fiscals, i advocats en contra la reforma de justícia de Gallardón

Raül Romeva denuncia que la reforma impedeix una “justícia pública, de qualitat i gratuïta amb ple accés de tota la ciutadania”

p { margin-bottom: 0.21cm; }

L’eurodiputat d’ICV i vicepresident del grup dels Verds/ALE, Raül Romeva, s’ha fet ressò avui de les protestes de jutjats de Catalunya i d’arreu de l’estat en contra de la reforma de Justícia presentada pel ministre Alberto Ruiz Gallardón, i que inclou una pujada “inconcebible” en les taxes judicials: el cost de la presentació d'un recurs d'apel·lació passa de 300 a 800 euros i el d'un de cassació, davant del Tribunal Suprem, de 600 a 1.200 euros. “Quina opinió té la Comissió sobre les reformes? Considera que les reformes impedeixen justícia pública, de qualitat i gratuïta, amb ple accés de la ciutadania?”, ha preguntat Romeva.

De la mateixa manera, l’eurodiputat ecosocialista també ha preguntat si creu la comissió europea que la reforma de Gallardón viola la directiva de protecció de les víctimes i creu està feta amb afany recaptatori. Així, Romeva ha recordat la protesta d’avui i ha fet seves les paraules l'Associació Lliure d'Advocats (ALA) que ha assegurat que la llei de taxes és "inconstitucional", que "dificulta en gran manera l'accés de la ciutadania a la Justícia" i que "tindrà un efecte dissuasiu en l'accés a la justícia en molts casos, especialment, per als que tenen menys recursos ", vulnerant així el dret a accés a la justícia i a la tutela judicial efectiva.

En aquest mateix sentit, ha posat de manifest l’eurodiputat d’ICV, el Consell General de l'Advocacia Espanyola, els sindicats UGT, CCOO, USO, STAJ i CSI-F i el Consell de Consumidors i Usuaris (que integra a onze d'aquestes organitzacions amb implantació nacional) han presentat la Plataforma Justícia Per Tots.

El Programa d'Estocolm, ha recordat Romeva, estableix un espai de llibertat, seguretat i justícia a la UE on s’ha de facilitar l'accés a la justícia per a totes les persones per tal de protegir millor els seus drets a tota la UE. Romeva ha denunciat que "l'accés a la justicia no pot tenir preu i les tases no poden agreujar les desigualtats reals que hi ha a la societat, en tot cas les taxes haurien de ser proporcionals al capital que estigui discutint, aixì qui més té més paga".

DC 02/01/2013 | 04:39
Fons_fixed_articles
Fons_fixed_publications
Portada_vaga_general
  • Mesveure