Dimecres, 2 de gener de 2013 | 17:12
Vostè es troba a: Inici > Política >

El Congrés americà aprova "in extremis" les pujades d'impostos pels més rics

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Acord als EEUU
El Congrés americà aprova "in extremis" les pujades d'impostos pels més rics
Política 02/01/2013 07:02
Obama
Ha tingut raó Obama en citar. fa uns dies. Winston Churchill quan va dir "Sempre podem confiar que els americans faran el correcte, però només després d'haver esgotat la resta d'opcions", perquè la pujada d'impostos als americans més rics ha tancat la sessió del congrés americà en el darrer moment.
Després de setmanes de negociacions, i d'una jornada de suspens i treball en el Capitoli, esgotades totes les opcions possibles, la Càmbra de Representants ha votat aquesta nit, poc abans de l'onze, les mesures que  inclouen la major pujada d'impostos en les últimes dues dècades per a les rendes més elevades, una píndola amarga per al Partit Republicà, que des dels anys noranta ha convertit en dogma la negativa a pujar impostos.

En una declaració a la Casa Blanca, Obama va celebrar que l'acord corregís un codi fiscal que, en la seva opinió, fins ara afavoria a l'excés als més rics. Pujar els impostos als més rics va ser una de les seves promeses en la campanya per a les eleccions del 6 de novembre.
 
"Tots reconeixem que aquesta llei és només un pas cap a un esforç més ampli per reforçar la nostra economia i ampliar les oportunitats per a tothom", va dir.
 
El vot de la Càmera de Representants, que ratifica l'acord adoptat en la matinada de l'Any Nou pel Senat, frena les pujades generals d'impostos, excepte para les famílies que ingressen més de 450.000 dòlars anuals, el tipus impositiu dels quals puja fins al 39,6%. A més, ajorna dos mesos les retallades en el Pentàgon i altres programes de despesa federal.
 
El vot de la Càmera de Representants --257 legisladors a favor, 167 en contra-- va arribar amb retard, però en ser ahir festiu, i estar tancada la Borsa, els efectes de l'austeritat --les pujades d'impostos i les retallades-- han quedat anul·lats abans que es noti l'impacte.
 
L'acord suposa un alleujament per als contribuents nord-americans, per a les borses, i per a l'economia mundial, que hauria pogut ressentir-se per la caiguda en el 'precipici'.
 
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1