Dimecres, 2 de gener de 2013 | 17:17
Vostè es troba a: Inici > Societat >

 Prop del 70% dels nens enurétics no estan diagnosticats correctament

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 SALUT
 Prop del 70% dels nens enurétics no estan diagnosticats correctament
Societat 02/01/2013 11:08
PIPI NENS
Prop del 70 per cent dels nens que pateixen enuresis no estan diagnosticats correctament, tal com evidencia una enquesta realitzada per Ferring recentment amb motiu de l'inici de les vacances nadalenques, les quals poden ser "un malson" per a aquests menors.
 
 En concret, fins a un 83 per cent dels pediatres espanyols pensa que la majoria dels pares "no busca ajuda mèdica" davant l'aparició d'aquest problema, expliquen els experts. No obstant això, les xifres d'incidència aconsegueixen ja el 15 per cent en els nens de cinc anys i el 10 per cent en els de set anys, subratllen.

L'enuresis nocturna "és més comuna en nens que en nenes", una patologia que, "si no es tracta, pot persistir en l'edat adulta", sostenen. D'aquesta manera, poden seguir sofrint pèrdues d'orina durant el somni i sense despertar-se després de la micció.
 
Per als experts, és necessari que es produeixin dos o més episodis de fuites al mes per començar a parlar d'enuresis. Per la seva banda, els pares consideren que els fills la superaran amb l'edat, doncs l'atribueixen "equivocadament" a gelosia, estrès o a alguna preocupació, afirmen els especialistes. 
 
EL 85% DELS CASOS TÉ UNA CAUSA D'ORIGEN HEREDITÀRIA
 
No obstant això, "en el 85 per cent dels casos de nens amb enuresis es tracta d'un problema hereditari", manifesten. Així, investigacions recents assenyalen com a "clau" un gen del cromosoma 13, "encara que s'estan estudiant altres gens i cromosomes que podrien tenir relació", adverteixen.
 
En aquest sentit, expliquen que l'hormona antidiurética "se sintetitza en el cervell i és l'encarregada de regular la quantitat d'orina". D'aquesta manera, "manté un nivell constant durant el dia i que augmenta a la nit per reduir la producció d'orina", apunten. 
 
No obstant això, les persones enuréticas, "per causes encara desconegudes, no alliberen més hormona a la nit igualant-se la producció d'orina amb el dia", observen. Això produeix que la bufeta s'ompli "i es produeixi la pèrdua involuntària durant el somni", conclouen.
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1