RSS d'elDebat.cat
elDebat.cat
30/12/2012 14:57
Sin título
Homs diu que hi haurà consulta encara que l'Estat no hi doni "el seu plàcet"
Redacció
El nou conseller de Presidència, Francesc Homs, ha assegurat aquest diumenge que la Generalitat prefereix que la consulta sobre l'autodeterminació que preveu el pacte de governabilitat signat entre CiU i ERC se celebri de mutu acord amb l'Estat. Però que, si no és així, se celebrarà igualment. "No esperarem el seu plàcet", ha dit, en una entrevista a 'El Punt- Avui'.

En l'entrevista, Homs deixa clar que "la decisió està presa: hi haurà consulta". I explica que "l'ideal és un referèndum convocat de mutu acord, com ha passat entre Escòcia i la Gran Bretanya", però que, si no hi ha acord amb l'Estat "la llei ens empara per fer una consulta; no esperarem el seu plàcet". Homs també ha especificat en què consisteix aquesta empara legal a què es refereix: una llei catalana de consultes, que creu que ha de ser suficient per tirar endavant la consulta, perquè "tenim suficients competències exclusives i jurisprudència del Tribunal Constitucional en aquest terreny per fer la llei".

Internacionalitzar una possible negativa de l'Estat
Tot i aquesta seguretat de poder celebrar la consulta fins i tot sense acord amb el Govern central, d'acord a una llei catalana, Homs també ha apuntat a la possibilitat d'internacionalitzar la qüestió. "Si definitivament ens diuen que no, que no podem consultar el poble de Catalunya, llavors això ens permetrà acreditar davant les institucions internacionals quin és el nivell de compromís amb la democràcia que té l'Estat espanyol", diu en l'entrevista.

Sosté que l'acord amb ERC és fins al 2016 encara que hi hagi consulta abans
Homs també s'ha referit al pacte de governabilitat amb ERC, assegurant que "és prou estable per arribar al 2016", i que "és un acord per quatre anys, no per dos". Respecte a aquest punt, Homs no hi veu una contradicció en el fet que la consulta estigui prevista per al 2014, –tot i que CiU i ERC poden acordar postposar-la. Explica que, "si en l'equador" de la legislatura "podem fer una consulta i la guanyem, a continuació hem de consolidar l'estat propi, i això no ho farem en quinze dies, no?". "I tant que hi ha projecte per a una legislatura sencera!", proclama, afegint-hi que té "la impressió" que sobre aquesta qüestió "ERC també manté un programa molt similar".
Imprimeix Enviar a un amic
La TafaneraMenéamedel.ico.usChuzaFacebookIndependènciaCatosferaTwitter
5Veure i / o afegir comentaris
Rockero:Sr. Homs, una cosa es hacer teatro y otra es asumir la realidad... Daniel S Rodríguez:Este señor...por decir algo...es patético. Cada vez ...
Rockero
31 10:09:39/12/2012
Sr. Homs, una cosa es hacer teatro y otra es asumir la realidad. Déjese de mentir a la gente. En mi modesta opinión le quedan pocos meses para continuar interpretando "sainetes". Que tenga un buen año pero separado de la política para bien de todos.
Daniel S Rodríguez
31 00:16:28/12/2012
Este señor...por decir algo...es patético. Cada vez que abre la boca es para ladrar. Demuestra en cada aparición pública más dote antidemocrático. Hombre difícil de dialogar, mediocre en cada una de sus manifestaciones políticas y radical en su obstinación secesionista. Escenificador de la línea más agresiva de CDC...Pensar que es el segundo en poder dentro del Govern. ..deprime. Más deprime saber que vamos a tener que soportar muchas puestas en escena de tan nefasto personaje político para los ciudadanos.
No es por no ir
30 21:07:53/12/2012
No es por no ir, pero ir pa na, es tontería. yo iría, que va a ser que no... UNA ESTUPIDEZ OLÍMPICAMENTE GRANDE. Eso sí, gastar el dinero que no tenemos en hacer consultas estúpidas, inviables, que fracturan a los catalanes... por cierto, la independencia va en contra del Estatut de Catalunya, es ilegal por todos lados. Loco de Artur Mas.
Antoni Ferret
30 18:41:13/12/2012
Això ja ho veurem. Jo no veig clar que puguem fer una consulta si el Govern central no hi està d'acord. I no veig que un Govern del PP hi estigui mai d'acord. I no confiï tant en les institucions europees, que estan "tocades".
Aleix
30 16:04:05/12/2012
Sr Homs parli clar i no digui MENTIDES. An mi tampoc m'agraden certes Lleis, pero les aig d'OVEIR M'AGRADIN O NO, espliqui i digui la veritat ENS SALTAREM LA LLEI. I si tots fesim el mateix? ESTEU COM UN LLUM
Nou comentari
L'empresa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que contiguin insults i/o difamacions, per tal de preservar la imatge de les persones. El sistema guardarà el seu comentari junt a la seva IP (84.88.10.250)
*
*
Has de copiar, en el camp de text, els6 caràcters, del 0 al 9 i de l'A a la F

* Camps obligatoris
 
 
 
CSS vàlid XHTML vàlid Gestor de continguts Creative Commons License
Portada | Política | Societat | Entrevistes | Opinió | A debat | Videos | El lector | TribunaLatina.com | Contactar | Qui som
Red Digital XXI S.L | NIF: B63898712 | Registre mercantil de Barcelona en el llibre nº 90363 diari 944 el dia 19 de Juliol del 2005 assentament 934 | CMS BabSoft
elDebat.cat