Divendres, 4 de gener de 2013 | 17:24
Vostè es troba a: Inici > Societat >

 Un compost present en el bròcoli podria convertir-se en ingredient per al tractament de la leucèmia

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
SALUT
 Un compost present en el bròcoli podria convertir-se en ingredient per al tractament de la leucèmia
Societat 13/12/2012 07:29
LEUCÈMIA
Una forma concentrada d'un compost anomenat sulforafano que es troba en el bròcoli i altres verdures crucíferes redueix el nombre de cèl·lules de leucèmia linfoblástica aguda a l'entorn de laboratori, segons una investigació del Baylor College of Medicine, a Estats Units, les troballes que publica la revista Plos One'.
Té una taxa de curació del 80 per cent, però alguns nens no responen al tractament, per la qual cosa necessitem tractaments alternatius per a aquests casos", va dir el doctor Daniel Lacorazza, professor assistent de patologia i immunologia.
 
   Lacorazza i els seus col·legues es van centrar en el purificat de sulforafano, un compost natural que es troba en el bròcoli i es creu que té propietats preventives i terapèutiques en els tumors sòlids, ja que els estudis han demostrat que les persones que consumeixen una dieta rica en verdures crucíferes tenen un menor risc d'alguns càncers.
 
   Per estudiar com aquest compost actuaria sobre la leucèmia linfoblástica aguda, els investigadors, dirigits pel doctor Koramit Suppipat, autor principal de l'estudi, van incubar derivats humans de les línies cel·lulars de leucèmia i linfoblastos primaris de pacients pediàtrics amb el compost. Les cèl·lules canceroses van morir mentre que les cèl·lules sanes obtingudes de donants sans no van ser afectades, resultats que també van mostrar els estudis avaluats en models animals preclínicos.
 
   Els auotres expliquen que el compost funciona mitjançant la introducció de les cèl·lules i reacciona amb certes proteïnes, per la qual cosa creuen que aquest compost podria algun dia ser usat com una opció de tractament en combinació amb les teràpies actuals, encara que reconeixen que fan falta més estudis. També estan treballant per determinar què proteïnes es veuen afectades pel sulforafano i com.
 
"El sulforafano és un producte natural. No obstant això, ho hem utilitzat en aquest estudi en una forma concentrada, purificada --va dir Lacorazza--. Així, mentre que el consum de verdures crucíferes és bo, no tindrà el mateix efecte que el que vam veure en el laboratori".
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1