Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Editorial Divendres, 04 de Gener de 2013
Opinió
Opinió. Albert Ventura
31/12/2012
Any Espriu 2013
"Convé no oblidar que, també aquest 2013, al novembre, se celebrarà el centenari del naixement de Joaquim Amat-Piniella"
Aquest 2013 que estem a punt d'estrenar estarà marcat per un centenari destacat. Tot i això, no serà un any estrany: aquest 2012 acabat de passar va veure com al febrer se celebrava el bicentenari del naixement de Charles Dickens, i també a casa nostra del Centenari Sales, Calders, Tísner. Amb això es fa evident que, si volguéssim, sempre tindríem centenaris, bicentenaris o mil•lenaris tal com tenim dies mundials del que sigui.

Afortunadament la palla va cara, i per això només se celebra el que val la pena: enguany es commemora el centenari del naixement de Salvador Espriu. Sota el nom d'«Any Espriu 2013» es tornarà a posar en dansa tot l'univers d'Espriu: reedicions, espectacles, conferències, exposicions, etc. De fet, el primer acte d'aquest centenari se celebrarà el 23 de gener al Palau de la Música Catalana sota la direcció de Xavier Albertí.

Convé no oblidar que, també aquest 2013, al novembre, se celebrarà el centenari del naixement de Joaquim Amat-Piniella, autor d'una novel•la fantàstica i dura que recorda el seu pas pels camps de la mort nazis: «KL Reich».

Que els centenaris siguin profitosos i serveixin per visibilitzar les obres més rellevants i influents de la nostra història, però recordem que per ser vell o antic no s'és és més bo: hi ha molt de camí per recórrer encara i treure del calaix molts autors que s'acumulen en l'oblit, centenaris o no.
Albert Ventura
Albert Ventura (Tarragona, 1985). Llicenciat en Filologia Catalana i Màster universitari en Estudis Superiors de Llengua, Literatura i Cultura Catalanes per la Universitat Rovira i Virgili. És professor de l'Escola de Lletres de Tarragona i membre del col·lectiu d'Escriptors del Camp de Tarragona.
Seguir l'autor
@AlbertVenturaP
(0 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingulardigital.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingulardigital.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
S'està parlant...
Arriben els reis
Enquesta
Creus que a Joan Carles I li preocupen realment les
Creus que a Joan Carles I li preocupen realment les polítiques rupturistes?
9 %
87 %
4 %
153 vots
Josep Pages CARDEDEU: Lo que no li preocupa pas res son ...
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida