Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Editorial Dimarts, 08 de Gener de 2013
Política
07/01/2013
PSC
El PSC es radicalitza: passa de l’abstenció al No en el dret a decidir
El socialistes tampoc formaran part del consell de la transició nacional, amb l'argument que està enfocat a separar-se d'Espanya
Maria Coll
El PSC ha anunciat avui que s’ha replantejat l’abstenció que va anunciar el seu primer secretari, Pere Navarro, en tots els temes relacionats amb el dret a decidir en el debat d’investidura i que va generar moltes crítiques a les primeres files del PSOE.

Ha estat el portaveu del partit, Jaume Collboni, qui  ha informat en roda de premsa després de l’executiva de la formació, que els socialistes creuen ara que "el més coherent és que quan hi hagi iniciatives a les que no ens en sentim ni interpel•lats perquè el dret a decidir no és el nostre projecte polític", l'abstenció es mantingui o fins i tot s'hi pugui votar en contra.

La “reconsideració”, paraula feta servi pel propi portaveu, es deu segons Collboni pel fet que CiU i ERC ara quan "parlen de transició nacional parlen d'independència, i al PSC en això no ens sentim interpel•lats", però la veritat és que aquesta rectificació es produeix després que aquests dies s'hagin sentit diveres crítiques per part de dirigents del PSOE, com per exemple, la pròpia portaveu del PSOE, Elena Valenciano, o l'expresident del congrés i exministre de defensa, José Bono.

En aquesta mateixa línia de radicalització, el portaveu dels socialistes també ha anunciat que el PSC no formarà part del consell de la transició nacional perquè està enfocat a separar-se d'Espanya, i perquè la prioritat del seu partit és una altra: "Nosaltres, el que hem plantejat, i el que hem compartit, a més a més, amb el president Mas, és la celebració de la cimera anticrisi”. “Si aquest consell forma part d’un full de ruta pensat en la independència de Catalunya, és normal que al PSC no ens hi trobin", ha insistit.

Convocatòria d’un Consell Nacional extraordinari


D'altra banda, el PSC, en un moment de màxima desorientació després de diversos fracassos electorals, ha convocat pel 2 de febrer un Consell Nacional extraordinari on aprovaran els eixos claus de la "reorientació" i el nou full de ruta polític del partit.

Collboni, quan les veus crítiques dins el partit contra la línia iniciada per Pere Navarro són diverses, ha destacat també que “el procés ha de ser dialogat amb la societat, el territori i les sectorials". "Volem que sigui obert i transversal", ha insistit.
Jaume Collboni
Jaume Collboni, portaveu del PSC.
(14 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingulardigital.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingulardigital.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
Gongylus
07/01/2013 22:45
Em fa l'efecte que als socialistes de Catalunya els aniria bé llegir-se el llibre de l'Albert Pont, Delenda est Hispania. Potser obririen els ulls.
Marçal
07/01/2013 20:31
Millor. Un destorb menys.
Excuses mal pagador
07/01/2013 18:53
Si hi ha un camí cap a l' Independència que els del PSC me l' indiquin. Jo només conec el camí que ha de portar a l' autodeterminació del poble de Catalunya. Sona arcaic ? Penso que cal treballar per la celebració d' una consulta sobre el dret de decidir dels catalans. Millor?
Humbert
07/01/2013 18:41
El dret a l'autodeterminació és un principi fonamental dels drets humans, senyors socialistes espanyols. Es tracta del dret individual i col·lectiu a "decidir lliurement la condició política i a perseguir lliurement el desenvolupament econòmic, social i cultural."
M
07/01/2013 18:35
Felicito al Psc. Catalunya ha d'estar agraïda als socialistes del PSOE, que marquen definitivament perfil conxorxats amb l'intereés de la dreta espanyola.
david
07/01/2013 18:17
el PSC s'ha de trencar definitivament i desaparèixer per deixar pas al PSOE de tota la vida.
Català emprenyat
07/01/2013 18:03
Per les coses importants de veritat PSC=PP amb ells és amb qui volen fer-se les fotos. Potser d'una vegada que deixin de mentir i es diguin com en realitat són subdelegació del PSOE a catalunya. A veure on són ara els senyors del ?ala catalanista del PSC (Tura, Nadal, castells etc...)
el de conflent
07/01/2013 17:53
Ja no hauriem de dir"PSC3 sino que "PSOE a Catalunya".El que no vol el millor per catalunya no pot ser catala de cap manera
Pere
07/01/2013 16:14
Es bó que ho deixin clar d'una vegada, Ja s'els-hi veia, si bé no estic segur que tots els militants o els diputats pensin així. Ara tindria que definir-se clarament l'Herrera (perque el 2, el 3 i el 4 de la seva coalició sí que hi estan)
Narcís
07/01/2013 16:14
I què esperàveu d'uns no ningú .. simples putxinel3lis de madrid? PD: de debò hi havia qui pensés que s'abstindrien? Nota: pobres llàtzers .. si no hi pinten res ni en el PSOE ( quins n'hi ha a llurs òrgans o executiva o comité?)! Anotació al marge: cimera anticrisi?, però si la crisis a perpetuïtat n'és espanya, catalufos, catalinos, h.p. catalanes ( o les lleis no són seves, damunt, fent i desfent a capritx .. o l'espoliació no ens la fan ells per malbaratar i furtar i enriquir qui ens pixa i escup a la cara .. o nostre himne i signes nacionals no són amagats/ solapats a la resta del món .. o . . . . . ?) o vocabulari made in spain pel que fa a nosaltres!
carles
07/01/2013 16:10
Semba que 21 diputats es massa el psc. Alla ells, pel pais ja tenim CiU, ERC i les CUP. Les sucursals espanyoles sobren només cal veure el seus resultats (PSOE, PP i IU) o cauen o floten en un electoral residual.
Carles
07/01/2013 16:09
Els amos (PSOE) ja els hi deuen haver dit el que han de votar.
Isidre
07/01/2013 16:07
El PSOE els acaba d'indicar el nou camí i ells, com xaiets fan el que mana el pastor i el seu gos d'atura. Be, res de nou, tot el que acaba fent el PSC està cantadissim, el que no s'acaba d'entendre és el delit que senten en fer constantment el ridìcul..
@Miquelodeon
07/01/2013 16:06
El procés ha de ser dialogat amb la societat, el territori i les sectorials. Volem que sigui obert i transversal... Però amb nosaltres no hi compteu. Què vol dir això?
S'està parlant...
Les rebaixes
Enquesta
Creus que CiU i ERC aonseguiran que Montoro flexibilitzi l'objectiu de dèficit?
Creus que CiU i ERC aconseguiran que Montoro flexibilitzi l'objectiu de dèficit?
5 %
24 %
71 %
38 vots
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida