Dilluns, 14 de gener de 2013 | 17:42
Vostè es troba a: Inici > Economia >

 Repsol només té una oferta pels seus actius de Gas Natural Liquat i a un terç del preu de venda

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 ECONOMIA
 Repsol només té una oferta pels seus actius de Gas Natural Liquat i a un terç del preu de venda
Economia 14/01/2013 10:41
9brufau
 Aquestes setmanes l'equip directiu de Repsol i els seus accionistes s'enfronten a l'examen de les agències de qualificació, i per passar la prova els resulta imprescindible vendre el seu negoci de gas natural liquat (GNL) però les ofertes que ha rebut estan molt allunyades dels 3.000 milions que demana.
L'única oferta rebuda que inclou tots els actius és la del grup xinès Sinopec, que ha estat considerada de derivo perquè  no arriba ni als 1.000 milions. D'ahi que  fonts financeres coneixedores de la transacció assenyalen les dificultats amb les quals s'ha trobat Repsol i el seu president Antonio Brufau que no compta amb cap oferta en ferma que s'aproximi al que espera ingressar. L'empresa participadaentre uns altres per Pemex i Sacyr va taxar en 3.000 milions el seu negoci de GNL, que incloent un deute de 4.000 milions ascendeix a 7.000 milions de valor.

Malgrat l'interès mostrat pel grup Gaz de France Suez, en aliança amb Xina Industrial Corporation (CIC), la veritat és que cap de les propostes rebudes compleix amb l'esperat  perquè aquestes no inclouen la totalitat dels actius posats a la venda, que inclouen les plantes de regasificación de Perú, Trinidad i Tobago i Canadà, que està en pèrdues i ningú la vol.  A més els socis de Repsol en la planta de Trinidad tenen dret preferent de compra, alguna cosa que està entorpint la venda completa.

Les empreses de qualificació a l'expectativa

Tot això ha impedit a Antonio Brufau tancar la venda en la data prevista, abans del tancament de 2012, tal com va anunciar abans de l'estiu i com l'havia negociat amb Standard & Poor´s (S&P) i Moody´s. Encara que ambdues agències de qualificació s'han mostrat comprensives amb la situació de la companyia espanyola després de la injustificada expropiació de YPF, Repsol s'ha hagut de reunir de nou amb elles per donar-los explicacions de l'evolució de la desinversió forçada del GNL.

Si la venda es produís per import menor a l'esperat  Repsol hauria de fer front a una conversió a la carrera de les accions preferents de Repsol per valor de 3.000 milions, una maniobra que permetria al grup reforçar la seva capital i evitar la degradació a bo escombraries de la seva solvència. Però que per als accionistes suposaria un 14% de la capitalització actual del grup.

Repsol pretén que aquest bescanvi es faci en bons a deu anys en lloc d'accions corrents, amb l'objectiu d'evitar la dilució i protegir a tots els inversors, alguna cosa que solament depèn del resultat de la venda del GNL, que les agències de qualificació volen que es tanqui en les properes setmanes per no veure's forçades a rebaixar el rating.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1