Dimarts, 15 de gener de 2013 | 17:08
Vostè es troba a: Inici > Política >

 El Parlament admet a tràmit les quatre propostes per celebrar una consulta

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 POLÍTICA
 El Parlament admet a tràmit les quatre propostes per celebrar una consulta
Política 15/01/2013 14:41
La Taula del Parlament i la Junta de Portaveus han aprovat aquest dimarts l'admisión a tràmit de les quatre declaracions per celebrar una consulta que s'han presentat en el Parlament: la de CiU-ERC, la del PSC, la d'ICV-EUiA i la de la la CUP.
 
    Ara s'obre el termini de sis dies --finalitza el dilluns a les 9.30 hores-- perquè aquests cinc grups parlamentaris negociïn esmenes als seus respectius texts, i els cinc s'han obert a pactar que finalment en el ple del 23 de gener solament arribi un text consensuat per tots.
 
   PP i C's havien demanat que la Taula rebutgés l'admissió a tràmit de les quatre propostes perquè, segons el parer de tots dos, estan fora de la llei ja que atribueixen una sobirania al poble català que solament es pot atribuir al conjunt del poble espanyol.
 
   En declaracions als periodistes, el portaveu de C's, Jordi Canyes, ha recordat que el seu partit demanarà que es reconsideri aquesta qüestió i, si no és així, instarà al Govern a portar aquesta decisió de la Taula davant el Tribunal Constitucional (TC).
 
   La mateixa Taula ha rebutjat una cinquena resolució presentada pel PP que, lluny d'abordar el 'dret a decidir', demanava un gran pacte català a favor de l'ocupació i un nou model de finançament basat en el criteri d'ordinalidad.
 
   El portaveu adjunt del PP en la Càmera, Santi Rodríguez, ha lamentat que la Taula admeti a tràmit quatre resolucions que no s'ajusten "a la legalitat vigent" i, per contra, rebutgi la proposta popular centrada en la crisi i en l'ocupació.
 
   "Volen parlar de sobirania i no volen parlar dels problemes de les crisis i dels problemes que tenen els ciutadans", ha censurat.
 
Compareixença de Mas
 
   La Taula també ha aprovat la compareixença del president de la Generalitat, Artur Mas, davant el ple de la Càmera en la primera sessió ordinària de la legislatura prevista pel 23 de gener, en el qual tindrà temps il·limitat per intervenir i es donarà als grups 10 minuts de rèplica als grups.
 
   El primer ple de la legislatura servirà també per sotmetre a votació quatre decrets llei aprovats recentment pel Govern, entre ells el que pretén crear un impost sobre la banca que el Govern ja ha recorregut contra el Tribunal Constitucional (TC).
 
   El ple del 23 també servirà per triar als ochos de senadors de designació autonòmica i per aprovar la creació de les comissions parlamentàries
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1