Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Editorial Dimecres, 16 de Gener de 2013
Política
13:57
15/01/2013
declaració de sobirania
Homs: "Un dia declararan inconstitucional respirar en català"
El govern aplaudeix l'actitud de CiU, ERC, ICV i la CUP en la negociació de la declaració sobiranista, i reclama un gest als socialistes
Lluís Bou
El portaveu del govern, Francesc Homs, s'ha queixat aquest migdia de l'ofensiva del govern espanyol contra les actuacions de la Generalitat, des de l'euro per recepta a l'increment d'impostos, passant per les especulacions que hi ha sobre un possible recurs de l'Estat contra la declaració sobiranista del Parlament. 

"Per ells no hi ha res constitucional. Un dia declararan inconstitucional respirar en català, i faran el ridícul més estrepitós. No fan ni deixen fer. Si qualsevol cosa que fem a Catalunya és inconstitucional, ja es veu que el valor de la inconstitucionalitat és escàs i purament partidari", ha afegit. Homs ha recordat que l'euro per recepta, que avui ha estat suspès cautelarment durant cinc mesos pel Tribunal Constitucional, ha portat a un estalvi del 20% en aquest aspecte de la Sanitat, i que per tant té impacte econòmic.

"Generositat de CiU, ERC, ICV i la CUP"

Homs s'ha mostrat satisfet per l'evolució de les negociacions sobre la declaració sobiranista, amb l'excepció del PSC, a qui ha exclòs per ara de les felicitacions. El portaveu ha remarcat en canvi "l'acte de generositat" que al seu entendre sí que han fet CiU i ERC, i també ICV i la CUP, cadascú des de la seva perspectiva, amb la voluntat de posar-se d'acord. "Ens agradaria que en aquesta línia de diàleg intens el PSC també s'hi afegís", ha afegit amb prudència.

El portaveu no ha volgut dir què haurien de fer en concret els socialistes, però sí que ha demanat explícitament un gest. "Són partidaris del dret a decidir, ho van dir en la campanya electoral", ha recordat. Segons el portaveu, la forma com s'està negociant la declaració "no és cap batibull, és la democràcia", que està articulada en partits i cadascú representa "una part".

Irene Rigau i Francesc Homs
Roda de premsa posterior al Consell de Govern de la Generalitat.
(2 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingulardigital.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingulardigital.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
Català emprenyat
15/01/2013 18:57
No els donis idees.. que la Camacho, la Chacon i Riverra ja trobaran la menara de que els castellans trobin la manera de reduir l'ús del català. (ajudats pel Duran, es clar...)
Vicenç Ramoneda
15/01/2013 15:05
Si aquest dia arribés ens tocaria pagar, segur! Tot i els 20,000,000.00 d'euros que ens roben any darrera any, mai en tindran prou.
S'està parlant...
La declaració sobiranista
Enquesta
Què et sembla que el PSC filtrés el document de la declaració de sobirania?
Què et sembla que el PSC filtrés el document de la declaració de sobirania?
17 %
83 %
0 %
64 vots
Françesc: Els hauria de caure la cara de vergonya.Ni son socia...
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida