Dijous, 17 de gener de 2013 | 17:14
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

 Passes fermes cap el dret a l’autodeterminació

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
marta-llorens90x90
 Passes fermes cap el dret a l’autodeterminació
 Marta Llorens
17/01/2013 09:26
Un dels compromisos electorals que Convergència i Unió va adquirir amb tots els ciutadans de Catalunya va ser el de presentar al Parlament de Catalunya una proposta de resolució sobre la sobirania i el dret a decidir  del poble català. Aquests dies malauradament s’ha filtrat l'esborrany que vam elaborar CiU i ERC per ser presentat a la resta de formacions polítiques catalanes que també han mostrat la seva voluntat de que sigui el poble de Catalunya el que tingui dret a decidir el seu futur. 

Aquest text que ha aixecat tanta polseguera no era més que un document inicial, un document de treball, un punt de partida per recollir les aportacions de totes les forces polítiques que són partidàries de que els ciutadans del nostre país puguin exercir el dret d'autoderminació.

Des de Unió volem que, si hi ha 107 diputats i diputades al Parlament de Catalunya que portaven en el seu programa electoral la proposta de consultar els catalans el futur polític del país, la declaració que sigui aprovada pel Parlament compti amb aquests vots. El camí que hem decidit emprendre està tant carregat de dificultats, i hi trobarem tants entrebancs que caldrà fer-ho amb el màxim suport possible de la cambra catalana i per extensió de tota la societat.

Les presses mai son bones conselleres i serà profitós una negociació a la recerca del més ampli consens possible per tal de començar el camí cap el dret a decidir  sense que ningú s’hi senti exclòs. En aquest cas ens podem aplicar el proverbi africà que diu “Si vols anar de pressa, vés-hi sol. Però si vols anar lluny, vés-hi acompanyat”. A Unió Democràtica volem anar lluny. Volem fer efectiu el dret a l'autodeterminació del poble de Catalunya com hem defensar des de la nostra fundació. I per això creiem que la declaració de sobirania del Parlament ha de  ser compartida pel màxim de forces polítiques partidàries del dret a decidir per començar amb bon peu aquesta legislatura que ha de ser històrica per al nostre
país.

Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d’Unió Democràtica de Catalunya i portaveu adjunta de CiU al Parlament
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1