Joan Nebot/Vadevi.cat | Actualitzat el 17/01/2013 a les 13:04h

Oriol Rossell Brut Nature Reserva 2009: més qualitat que preu

Entre els extrems, amb caves que arriben als 100 euros i els que es venen a menys de 2 als supermercats, hi ha un ventall de productes diguem-ne “raonables”, que alimenten el mercat

Oriol Rossell Brut Nature Reserva 2009
DO Cava
Pvp. Aprox. 9 €
Etiquetat en català
Tel. 977 671 061
Web: www.oriolrossell.com


A hores d'ara, el preu de venda dels caves és un del temes de debat aferrissat en el sector, amb alguns d'aquests vins escumosos emparats en marques blanques que es venen per menys de dos euros als lineals dels supermercats, tant al mercat local com a l'exportació, mentre hi ha cellers que elaboren ampolles d'alt nivell que reben puntuacions altíssimes, com les que va atorgar el nord-americà Robert Parker, el crític més influent del món, amb 96 punts a dos caves, només superats per dos vins de la DO Priorat amb 97 punts.

I si bé és cert que aquest caves de nivell tant alt -i preu, el Recaredo Turó d'en Mota s'enfila fins els 100 euros per ampolla- són una minoria, també és cert que a 2 euros no s'entén ni com es pot pagar el raïm, la feina, l'ampolla, l'etiqueta, la càpsula, el tap, la placa i el morrió i elaborar un producte que ha de tenir un mínim de nou mesos de criança.

Entre mig d'aquests dos extrems hi ha el gruix de la producció, que van des dels 5 euros fins els 12 i que són caves amb una bona relació qualitat-preu, competitius i que han de permetre pagar un preu raonable pel raïm als pagesos, sense haver-los d'escanyar per estalviar 10 cèntims en un quilo de raïm, i que poden donar un bon rendiment als cellers elaboradors.

Però fins i tot dintre d'aquest ventall de productes diguem-ne “raonables”, se'n pot trobar alguns de realment favorable, com és el cas dels que elabora el celler Oriol Rossell a la Masia  Can Cassanyes, a Sant Marçal, a l'Alt Penedès. Fa un any en aquest mateix mitjà vaig parlar de l'Oriol Rossell Gran Reserva Brut Nature, que amb una criança d'entre 30 i els 48 es ven per uns 13 euros i en vaig dir que era “un cava d'alt nivell a preu de gamma mitja”. Doncs bé, aquest cop el que m'ha sorprès, també favorablement, ha estat el seu germà “petit”, tot i que no és pas un jovenet. És l'Oriol Rossell Brut Nature Reserva 2009, que amb una criança en ampolla de 18 a 30 mesos (els qualificats com a “reserva” n'han de tenir un mínim de 12) es ven per sota dels 10 euros, amb una presentació atractiva, un cupatge tradicional de macabeu, xarel·lo i parellada, i una qualitat molt superior a la mitjana dels del seu mateix rang de preu.

Les aromes són de fruita blanca, pera i poma verda, llamineres i fruitades, amb un toc final lleument torrat de la criança llarga. A la boca és poc agressiu tant pel pic fi de la bombolla, com per una acidesa molt suau i ben integrada i té el punt final llaminer de les aromes de la fruita i un punt anisat, malgrat que és totalment sec -brut nature-.

Tota la informació del món dels vins a Vadevi.cat

Navega per les etiquetes

vins

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Vés a: Joaquim Gay de Montellà també té un passat... democràtic

Joaquim Gay de Montellà també té un passat... democràtic

El president dels empresaris assegurava el 2011 que Foment no s'oposaria a la independència, al revés del que diu ara

 
Vés a: Oriol Rossell Brut Nature Reserva 2009: més qualitat que preu

Oriol Rossell Brut Nature Reserva 2009: més qualitat que preu

Entre els extrems, amb caves que arriben als 100 euros i els que es venen a menys de 2 als supermercats, hi ha un ventall de productes diguem-ne “raonables”, que alimenten el mercat

Vés a: Els 25 vídeos en anglès per saber com es prepara la independència (1)

Els 25 vídeos en anglès per saber com es prepara la independència (1)

The 25 videos in English essential to know Catalonia and the current process towards independence

#igerscatalunya


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: