Divendres, 18 de gener de 2013 | 17:18
Vostè es troba a: Inici > Política >

 L’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, vol tornar a declarar davant el jutge 

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 CAS MERCURIO
 L’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, vol tornar a declarar davant el jutge
 
Política 18/01/2013 14:01
Mitjançant una nota de premsa, l'Ajuntament de Sabadell, ha comunicat que "tal com va anunciar des del primer moment l’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, vol continuar col·laborant amb la justícia i ha demanat tornar a declarar davant el jutge que instrueix el cas Mercurio". 
 
L'alcalde ha fet públic que el passat dia 10 de gener va demanar tornar a declarar “en l’exercici de la meva defensa i per aclarir qüestions sobre les que vaig declarar el passat 2 de desembre i sobre les que s’han anat publicant en els diferents mitjans de comunicació, qüestions sobre les que ara he pogut recopilar més informació i documentació”.

L’alcalde ha afirmat que “des del primer moment vaig manifestar la meva intenció de col·laborar al màxim amb la justícia perquè tot plegat s’aclareixi el més aviat possible i per deixar clara tant la meva innocència com la dels companys del consistori presumptament implicats”. Manuel Bustos ha explicat aquest matí personalment als portaveus dels grups municipals aquesta demanda de tornar a declarar davant el jutge.

L’alcalde ha reiterat que “sempre hem dit que no hem tingut res a veure amb cap trama de corrupció ni de cobrament de comissions, com alguns mitjans de comunicació han publicat”. Una informació d’El Periòdico publicada avui, 18 de gener, recull que, segons fonts de la investigació, en cap cas s’acusa l’alcalde de cobrament de comissions.

Així mateix, ha explicat que continuarà treballant per Sabadell i dirigint el govern, com ho ha fet sempre, i que el que continuarà delegant és la representació institucional de la ciutat als diferents actes públics. En aquest sentit, Manuel Bustos ha afirmat que “el Govern municipal continua treballant per la ciutat, que és el mandat que ens van donar els ciutadans i ciutadanes a les urnes”. En qualsevol cas, tal i com també es va explicar, per respecte a la presumpció d’innocència, tots els càrrecs electes i el personal eventual i funcionaris presumptament implicats en el cas Mercuri continuaran fent la seva feina sense capacitat executiva en tots els casos que sigui possible. Això vol dir que exerciran les seves funcions de seguiment i coordinació en cadascun dels àmbits.

L’alcalde ha explicat que la mostra que el Govern municipal ha continuat treballant és que la ciutat està funcionant amb normalitat i que s’han posat en marxa projectes tan importants com la recollida pneumàtica d’escombraries o que en les properes setmanes s’iniciaran els treballs de la primera fase de les obres d’urbanització del Passeig. També s’han iniciat els cursos de formació ocupacional pels joves al Vapor Llonch i de formació relacionats amb el Pla de Barris o la convocatòria del concurs de la marca de comerç. A més, es van fer les activitats de Nadal, entre elles les activitats al Passeig o el Parc de Reis a Fira Sabadell; s’estan realitzant millores en la semaforització a diversos punts de la ciutat i s’ha ampliat l’horari d’atenció presencial de les oficines d’atenció ciutadana ubicades als centres cívics, entre moltes altres actuacions municipals.

És evident que no s’està produint cap situació de paralització municipal i, malgrat els intents d’alguns de fer creure que la maquinària municipal està aturada, es pot comprovar que tampoc és veritat perquè nosaltres estem treballant per donar resposta a les necessitats del ciutadans i ciutadanes”, ha afirmat.

El Govern de Sabadell torna a fer una crida a la responsabilitat als grups municipals de l’oposició i a que posin els interessos de la ciutat per damunt de qualsevol altre interès partidista, polític o personal.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1