Notícies

Dissabte  12.01.2013  06:00

+VilaWeb, destacat per MediaAcT com un dels 17 millors exemples d'innovació

Un estudi sobre les millors pràctiques d'innovació periodística a Europa destaca la comunitat de lectors de VilaWeb

 

Media Accountability and Transparency in Europe (MediaAcT) ha fet públic un llibre on destaca disset exemples d'innovació periodística a Europa, un dels quals +VilaWeb. MediaAcT és un projecte europeu d'investigació sobre mitjans, que compta amb el suport de la Unió Europea. El volum destaca l'experiència de +VilaWeb remarcant que facilita la inclusió del lector en la pràctica periodística i que enforteix la lleialtat dels usuaris amb el mitjà.

El projecte MediaAcT és liderat per una dotzena d'universitats i instituts de tot Europa i en aquest estudi presente projectes innovadors de mitjans que ajuden a fomentar la transparència informativa i faciliten el control dels mitjans per part dels seus lectors.

Recentment també la revista de l'associació russa de periodistes va publicar aquest llarg article sobre +VilaWeb.

Des de la posada en marxa de +VilaWeb el projecte ha cridat l'atenció de mitjans i professionals de tot Europa. En el darrer congrès mundial de la World Association of Newspapers celebrat a Kiiv (Ucraïna) Vicent Partal va presentar +VilaWeb en una sessió sobre pràctiques innovadores en la qual hi participaven també The New York Times i al Jazeera.