ACN/Redacció | Actualitzat el 19/01/2013 a les 13:58h

CiU i ERC rebutgen les rebaixes nacionals dels socialistes

Insisteixen que no renunciaran a l'ADN de la declaració sobiranista per ampliar el consens, encara que això signifiqui tenir en contra 20 diputats del PSC
Alfred Bosch adverteix que ERC no renunciarà al moll de l'os de la declaració. Foto: Rubén Moreno

Ni ERC ni CiU no acceptaran el canvi de cromos que aquest dissabte ha proposat el líder dels socialistes catalans de renunciar a incloure el terme federalisme a canvi de rebaixar el to sobiranista de la declaració. 

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Alfred Bosch, ha assegurat que si bé seria important que PSC, PPC i Ciutadans se sumessin a la declaració sobiranista, no alteraran les parts fonamentals del text per aconseguir aquesta àmplia majoria. "Revisarem el llenguatge i introduirem les rectificacions que calgui, però sense afectar el fons i el moll de l'os, perquè tenim un mandat a partir d'un pacte amb el poble de Catalunya que volem honorar i que obliga a fer tot el possible per portar el poble a decidir qui vol ser quan sigui gran", ha remarcat.  "No farem una declaració de sobirania on no hi hagi sobirania". Bosch ha recordat que la majoria per aprovar la declaració ja la tenien des d'un primer moment perquè ERC i CiU la poden tirar endavant. 
 
Sobre l'actitud del PSC en tot aquest procés, ha destacat el "mèrit" dels socialistes catalans perquè "un dia abonen el dret a decidir i el dia següent ho porten a Madrid i els hi tomben". "Els admiro molt, però el seu camí no és el bo i per això no estic en aquest partit". 

Per la seva banda, el portaveu de Convergència i Unió (CiU) al Parlament, Jordi Turull, ha dit en una entrevista a La Xarxa que té la impressió que el PSC posa una "excusa" a l'hora de posar en dubte la legalitat de la declaració sobiranista. "Aquesta excusa no la poden tenir perquè queda explícit en el text que es faran servir instruments legals", ha assenyalat. Amb tot, Turull ha insistit que durant aquest cap de setmana es mantenen els contactes entre les formacions a través de correu electrònic i xarxes socials. "No podem fallar al poble de Catalunya, això és el que ens mou", ha reblat. 

Navega per les etiquetes

dret a decidirsobiraniaPSCERCCiU

COMENTARIS

+0
-0
excuses de mal pagador
montsià, 20/01/2013 a les 14:23
Ja n' hi ha prou senyor Navarro, se li veu d'una hora lluny que vostè no vol de cap manera tirar endavant el procès sobiranista,no mostren cap voluntat de concens. Ja fa tempss que els catalans dels PSC van ser bandejats o se'n van anar perquè n' estaven tips. Ara no és el moment de posar pals a les rodes, és el moment de fer rodar el carro i aconseguir gestionar els nostres recursos, No veu que el federalisme i la reforma de la constitució no es fàrà i ens acabarem d' ensorrar!
+12
-0
Només volen frenar el Referèndum
Anònim, 19/01/2013 a les 17:49
Només volen frenar l Referèndum i la Independència, NO SERVEIXEN AL POBLE DE CATALUNYA, només serveixen als seus amos de Madrid. MILLOR QUE PASSEM DEL PSC !!!
+14
-0
sense trencar ous?
Lacoi, 19/01/2013 a les 17:46
No es pot fer la truita sense trencar els ous. La sobvirania és fonamental per a qualsevol millora i per a alliberar-se d'una submissió a l'altra nació. Sense alguns socialistes, millor.
+13
-0
Rebutjeu el Psc
mIquel hernandez i onna, 19/01/2013 a les 17:28
No rebajeu les nostres propostes de sobirania. Rebutjeu les propostes del PSC. No els necessitem.
Per començar, un 65% de adherits a les nostres propostes de que vol sier el nostre poble quan sigui gran, és més que suficient.
Despres, la minoria "Pallach" ( que encara en deuen quedar ), ja ens donarà una mà per creixer.

Per amor a la Patria, no ens tirem enrera, solament perqué quatre desagraits, siguin somoien en les Castelles.
+16
-0
3 diputats.
Pirineus, 19/01/2013 a les 16:45
Els socialistes van dir que no podia entrar en la Declaració la finalització del procés, per això es va treure de l'esborrany, que ells havien filtrat, el concepte de nou estat d'Europa.

Ara diuen que cal treure sobirania i ells treuran federalisme. Federalisme és el seu objectiu, cal treure'l, tal com es va treure el nou estat d'Europa.

A canvi de què volen que es tregui la sobirania de la Declaració? És impossible.

Els socialistes quedaran fora de la Declaració per decisió pròpia. Això serà un nou trencament intern. Quan veurem nous membres al grup mixt del Parlament i quants més? Amb 3 arribarem als 90 diputats i podria ser per a la votació de la Declaració.
+21
-0
Companys de viatge
Josep Fourier, 19/01/2013 a les 16:14
No podem esperar fins que pugi al carro qui creu que Catalunya no és sobirana, no engegaríem mai.
+25
-0
Per sempre més
Pitu, 19/01/2013 a les 15:52
Socialistes catalans. Un doneu compte que aquest Navarro vol deixar escrit per a la història que el PSC no creu en la sobirania d'aquest poble? No penseu fer res?
+20
-1
VISCA L'ESTAT CATALÀ!!!!!!
Anònim, 19/01/2013 a les 15:45
//*//
+19
-1
El PSC ha de trencar
Anònim, 19/01/2013 a les 15:43
El PSC ha de ser un partit catalanista i català nacional, deixar a banda antics prejudicis i qui no l hi agradi que s hen vagi al PSOE, acabaran al abisme si continua aquest hara Kiri .
Com era d esperar ERC amb el suport de ANC i AMI han mantingut mes o menys " impoluta " la filosofia nuclear del manifest, CIU sembla cada vegada mes allunyat d aquest procés malgrat tenir 52 diputats, aixo hem fa pensar que per assolir els objectius caldran noves eleccions on es reafirmi el independentisme sense fisures.
+20
-0
millor
jbm, 19/01/2013 a les 15:40
millor sense el PSC
+17
-0
No serveix de res...
Carles Viñals Casado, 19/01/2013 a les 15:22
...entestar-se a guanyar una adhesió tan falsa com és la del partit del sr. Navarro, ni encara menys a costa d'aigualir en el més mínim els plantejaments sobiranistes dels partits promotors.

Tanmateix, és molt probable que els veritables enemics del procés independentista no siguin els seus adversaris declarats (aquests vénen de cara i sabem quants són), sinó que surtin d'entre les files d'alguns dels seus suposats partidaris. Recomano calurosament la lectura de l'article "Operació Duran" de Josep Mª Vall en aquest mateix digital. Llegiu-lo, que paga la pena.
+23
-0
O és ara, o ja pleguem per sempre més.
Anònim, 19/01/2013 a les 15:07
Ben fet, nois/es. Que se'n vagin a pastar fang!!!!
Declaració unilateral d'independència
+19
-0
PERFECTE!!
Anònim, 19/01/2013 a les 14:46
Sort!!! Com em féieu patir!!!!
+18
-0
NAVARRO I CAMACHO
Anònim, 19/01/2013 a les 14:45
El PPSOE i C´s és obvi que no volen la independència. A tots ells ja els va bé l´asimilació. Madrid vol una Catalunya pobra i castellana que no cree més problemes. És a dir una mena d´Extremadura, dedicada al turisme de sol, toros, flamenco i sangria. Si fa no fa, el mateix que volen, i estan a punt d´aconseguir, per al País Valencià i les Illes.
+18
-0
Tireu pel dret, ja.
Joan Pere , 19/01/2013 a les 14:42
Si us plau, passeu ja d'aquest del psc, que quedin com el que son, ecspanyols.
Aquesta es una votació dels catalans per Catalunya.
Ja ho esteu allargant massa.
+49
-1
anna
Anònim, 19/01/2013 a les 14:19
Uf! Gràcies! Tenia por que sucumbíssiu al PSC...
Gràcies per mantenir-vos fidels al servei d'aquest poble.
+48
-2
Patriotes, som catalans. I no ens fa vergonya.
Anònim, 19/01/2013 a les 14:19
No vam sortir al carrer per fer rebaixes. Els socialistes, que segueixin fent genuflexions a Espanya i vagin de bracet amb la dreta rància espanyola que, total, tampoc no són tan diferents. Som milions els catalans que no tenim complexos per ser-ne, ans al contrari n'estem orgullosos i estimem la llibertat del nostre poble. No necessitem intrusos ni enemics en el camí. Millor sols que mal acompanyats.
+45
-1
! Sí ! que tenen un problema
RCR, 19/01/2013 a les 14:18
L´altre día el Sr. Pere Navarro deia que el tema de la Declaració de Sobiranía no era un problema seu......
S´equivoca de plè a plè perquè el PSC te un problema molt greu. LA TRAICIÓ AL SEU POBLE. !EL CATALÀ!
+44
-3
N'estem FARTS...!!!
Serra d'Irta, 19/01/2013 a les 14:15
Així és com ha d'ésser...Per contra si anem rebaixant ens quedarem sense res...o més ben dit ens quedarem per sempre més amb les "espanyes" i els seus robatoris.
Siguem seriosos. Si els socialistes no es volen afegir...que no ho facin però els d'aquí...els que tenim les coses clares...NO PERGUEM EL NORD. Visca Catalunya Lliure.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 
Vés a: Oriol Rossell Brut Nature Reserva 2009: més qualitat que preu

Oriol Rossell Brut Nature Reserva 2009: més qualitat que preu

Entre els extrems, amb caves que arriben als 100 euros i els que es venen a menys de 2 als supermercats, hi ha un ventall de productes diguem-ne “raonables”, que alimenten el mercat

Vés a: Els 25 vídeos en anglès per saber com es prepara la independència (1)

Els 25 vídeos en anglès per saber com es prepara la independència (1)

The 25 videos in English essential to know Catalonia and the current process towards independence

#igerscatalunya


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: