Dilluns, 21 de gener de 2013 | 17:23
Vostè es troba a: Inici > Política >

 El Govern de Mas respon a la patronal que tampoc vol xoc de trens

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 POLITICA
 El Govern de Mas respon a la patronal que tampoc vol xoc de trens
Política 18/01/2013 07:12
El Govern català ha assegurat que pensa el mateix que l'empresari català i president de la patronal Foment del Treball, Joaquim Gai de Montellà, que ha instat aquest dijous a l'Executiu català a evitar un "xoc de trens" entre Catalunya i la resta d'Espanya.
En declaracions als periodistes abans d'inaugurar en el Palau Robert de Barcelona una exposició sobre Joan Triadú, el conseller de Presidència i portaveu de l'Executiu català, Francesc Homs, ha dit que la "trajectòria" del president de la Generalitat, Artur Mas, del seu entorn més immediat i de CDC proven que no hi ha voluntat de confrontació.

El que sí ha reclamat Homs és que és necessari que es permeti a la Generalitat que en 2013 pugui endeutar-se més, lamentant així els límits imposats per Madrid i Brussel·les i també que s'hagin acceptat per part del Tribunal Constitucional (TC) els recursos del Govern contra taxes que Catalunya havia creat, i que suposa la seva supressió temporal.

Homs ha declarat que el Govern posarà tot la seva obstinació en els propers dies a explicar que és necessari que igual que les institucions europees han flexibilitzat el sostre de dèficit de l'Estat, el mateix hauria de fer el Govern amb les comunitats autònomes.

Per això, Homs ha sostingut que encara no és moment d'entrar a valorar com els pressupostos de 2013 han d'afrontar les retallades, i més tenint present que s'ha suspès la instauració d'una taxa que greu els dipòsits bancaris, la mesura 'estavella' per incrementar els ingressos del Govern que establia el pacte entre CiU i ERC i que va possibilitar a Mas ser triat president de la Generalitat.

El conseller creu que és "de sentit comú" que l'Eurocambra votés aquest divendres una iniciativa que instava a l'Estat a incrementar el sostre de dèficit de les comunitats autònomes, i ha indicat que les decisions del Govern perjudiquen als interessos dels ciutadans.

En preguntar-se-li sobre els ajuntaments que han anunciat aquest dijous que pagaran els seus tributs a l'Agència Tributària de Catalunya i no a l'estatal, ha indicat que el Govern ha de complir amb el marc legal vigent, per la qual cosa aquestes quantitats s'ingressaran a la Hisenda espanyola.
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1