22/01/2013
15:19
Gràcies a les exportacions
Agro.- Caviar Nacarii bat rècord i incrementa un 20% la seva producció
LLEIDA, 22 (EUROPA PRESS)
Caviar Nacarii, el caviar artesanal de Val d'Aran (Lleida), ha batut rècord i ha tancat 2012 amb una producció de 895 quilos de caviar, un 20% més que a l'any anterior, quan s'han produït 750, ha informat en un comunicat aquest dimarts.
La producció de carn d'esturió, a la qual es destinen els esturions mascle, també ha augmentat fins a arribar a les 7,5 tones, un 7% més.
L'increment de la producció i la venda de la seva totalitat s'explica per la bona acollida d'aquest producte en els mercats internacionals, i destaca Rússia, on la marca va desembarcar fa un any amb un acord d'exportació de 200 quilos anuals que després es va ampliar fins a 300.
Caviar Nacarii també ha entrat aquest any a Suècia i Taiwan, de manera que ja és present en més d'una desena de països d'Europa i l'Àsia: Espanya, França, el Regne Unit, Holanda, Alemanya, Japó, la Xina, Singapur, Unió dels Emirats Àrabs, Kuwait, Rússia, Suècia i Taiwan.
La companyia cria i comercialitza des dels seus inicis caviar de l'espècie d'esturió Acipenser Baerii, originària de Sibèria, i en els últims mesos ha introduït alevins de les espècies Acipenser Naccari i Acipenser Gueldenstaedtii, que començaran a ser fèrtils el 2018 i que produiran caviar de les varietats Naccari i Oscietra.