Dimecres, 23 de gener de 2013 | 17:16
Vostè es troba a: Inici > Política >

 El PSC titlla "d'error gravíssim" la declaració de sobirania acordada per CiU, ERC i ICV-EUiA

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 POLÍTICA
 El PSC titlla "d'error gravíssim" la declaració de sobirania acordada per CiU, ERC i ICV-EUiA
Política 22/01/2013 13:08
El PSC ha titllat de" error gravíssim" la declaració de sobirania que aquest dimarts han registrat conjuntament en el Parlament CiU, ERC i ICV-EUiA, i que es votarà aquest dimecres en el primer ple ordinari de la legislatura.
   El portaveu parlamentari socialista, Maurici Lucena. ha assenyalat que el seu partit encara no ha concretat si va a abstenir-se o votarà en contra, perquè primer vol esgotar les vies de negociació.   Ara com ara el PSC no es planteja votar per trossos la declaració de sobirania per recolzar aquells punts en què pogués estar d'acord, com va fer en la passada legislatura en la votació del pacte fiscal.

   Lucena ha criticat el text perquè, en la seva opinió, pressuposa que l'horitzó del 'dret a decidir' és la independència, així que el que es presenta és una "declaració unilateral de sobirania".
 
   Per al portaveu socialista, la qual cosa hauria d'aprovar-se és una declaració en defensa d'un 'derecho a decidir' legal, i ha exposat que el text registrat per CiU, ERC i ICV-EUiA "perjudica" a les reivindicacions catalanes.
 
   "Ni Quebec ni Escòcia van fer una declaració unilateral de sobirania", ha señaladoLucena , i ha remarcat que encara no pot donar-se per trencat el diàleg amb l'Estat perquè ni tan sols ha començat.
 
   Lucena ha destacat que les declaracions unilaterals d'independència són pròpies de" els països que sortien de la Unió Soviètica" i de dictadures i que van proclamar la seva independència a principis de la dècada dels 90.
 
   En preguntar-se-li sobre la possibilitat que pugui haver-hi diputats del PSC que votin la declaració de CiU, ERC i ICV-EUiA, ha asseverat: "La disciplina de vot en els partits polítics en el Parlament es dóna per suposada".
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1