Dijous, 24 de gener de 2013 | 19:26
Vostè es troba a: Inici > Política >

Núria Ventura: "Vam proposar la llibertat de vot a la direcció del PSC i, en no ser consensuada, ens reafirmem: no podem votar No" 

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
ELS DISSIDENTS DEL PSC EXPLIQUEN LES RAONS QUE ELS HAN PORTAT A NO VOTAR
 
Núria Ventura: "Vam proposar la llibertat de vot a la direcció del PSC i, en no ser consensuada, ens reafirmem: no podem votar No"
 
Política 23/01/2013 18:52
CatalunyaPress. - Al seu bloc Núria Ventura en un text signat més per Joan Ignasi Elena, Rocío Martínez-Sampere, Marina Geli i Àngel Ros, que no han votat en la sessió parlamentària d'avui amb la resta de membres del seu partit el PSC expliquen que ho han fet "per contribuir a la unitat del catalanisme polític"
 
En aquest sentit afrimant que "hi ha un sentiment majoritari de necessitat de revisar a fons l'encaix Catalunya i Espanya. Uns des de la ruptura i altres des de les reformes en profunditat de base federativa. Hi ha una majoria social que vol decidir a través d'una consulta o referèndum el seu futur "

Afegint que "cinc formacions polítiques portàvem en els nostres respectius programes electorals el dret a decidir. El resultat electoral del passat 25N dóna un Parlament de 107 diputats / es a favor del dret a decidir ".

A més afirmen que "el president Mas s'equivoca en patrimonialitzar el dret a decidir amb l'acord de Govern amb ERC i amb una confusió entorn del sobiranisme o la independència" i afegeixen que "el PSC ha fet, amb diàleg i amb renúncies, tot el possible per arribar a un acord majoritari, del catalanisme plural pensant a Catalunya sencera. No ha estat possible l'acord i la direcció del PSC ha proposat votar No a la declaració de CiU-ERC-ICV ".

Per finalment afirmar "nosaltres vam defensar en tot moment esgotar la negociació. Com que no és possible un Sí crític defensant el nostre posicionament però deixant clar que el PSC és aliat sensat, no obstacle, en no poder convèncer la direcció, respectant els arguments de cadascú, vam proposar la llibertat de vot i, en no ser consensuada, ens reafirmem: no podem votar No ".

Per afegir després "entenem la disciplina de vot i sempre l'hem respectat però no podem emetre avui un vot negatiu, per coherència. No per fracturar, sinó per sumar. Formem part d'un partit, el PSC que ve de lluny i que ha estat i ha de ser eix de la cohesió social i nacional. Un partit de bases i votants plurals, d'alcaldes i alcaldesses i regidors i regidores parts, de tot el territori de Catalunya, rural i urbà. Volem contribuir a prevenir el frontisme nacional i social en què ens estem instal · lant. Hem decidit no votar No, per representar, des d'un PSC plural, de vocació majoritària, des del catalanisme polític integrador i social que volem. Volem col · laborar a asserenar el debat entorn del dret a decidir ia treballar decididament per construir un consens nacional i social per una alternativa d'esquerres a Catalunya ".

Cinc diputats del PSC es desmarquen i no voten la declaració de sobirania


 Cinc dels 20 diputats del PSC en el Parlament han decidit desmarcar-se i no emetre vot a la declaració de sobirania, al no estar d'acord amb la postura de l'adreça del partit de rebutjar aquesta iniciativa, encara que els cinc han ocupat el seu escó.

Els diputats que no han participat en la votació són l'exconsellera de Salut Marina Geli; l'alcalde de Lleida, Àngel Ros; el membre del col·lectiu crític Avancem Joan Ignasi Elena, i les diputades Rocío Martínez-Sampere i Núria Ventura.
 
El text, aprovat amb el suport de CiU, ERC, ICV-EUiA i un dels tres diputats de la CUP, defensa el 'dret a decidir' i assegura que Catalunya "té, per raons de legitimitat democràtica, caràcter de subjecte polític i jurídic sobirà".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1