Dijous, 24 de gener de 2013 | 19:29
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

 Un comportament incomprensible

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Eva parera cara (peq.)
 Un comportament incomprensible
 Eva Parera
18/01/2013 11:48
Aquesta setmana hem vist com el govern de Mariano Rajoy ha portat al Tibunal Constitucional l’euro per recepta, les taxes bancàries i les taxes judicials. El que més sorprèn és que no fa ni un mes que tramitava per urgència la llei de taxes judicials a les Corts espanyoles amb l’oposició de tothom. Hem d’entendre que si el que recepta és el govern espanyol, les taxes són acceptables, però que si el que ho fa és el govern de la Generalitat, és dolent?

Tot apunta que el govern de Mariano Rajoy està decidit a escanyar econòmicament Catalunya i que, per aconseguir-ho, no dubta a utilitzar tots els recursos al seu abast sense tenir en compte el benestar i les necessitats dels catalans i de les catalanes.
 
L’euro per recepta decidit pel govern català tenia dues finalitats que s’han demostrat efectives fins a data d’avui: la primera era reduir la forta factura farmacèutica i la segona era millorar mínimament els ingressos de la Generalitat. Les taxes de justícia pretenien millorar el seu finançament. No oblidem que la Generalitat té competències delegades en la matèria i que, per tant, les despeses generades pel seu funcionament són responsabilitat seva. La realitat, a data d’avui, és que el que pagàvem els catalans en justícia serà per al govern espanyol. Ja veurem quina part del que es recapti s’inverteix a Catalunya... 
 
Un altre punt de conflicte que ha pres una certa rellevància aquests dies ha estat la demanada flexibilització del dèficit per a les comunitats autònomes. Ha hagut de ser el Parlament europeu el que ha estirat les orelles al govern espanyol quan ha demanat més marge de reducció del dèficit per a les autonomies, però sembla que Mariano Rajoy només està disposat a escoltar Europa, sobre allò que li interessa. Quan el president del govern de l’Estat negocia amb Europa hem de pensar que ho fa pensant en el conjunt, i no només en el seu govern, però la realitat sembla ser una altra. No hauria de ser necessari que el Parlament europeu hagi d’aclarir que la flexibilització del dèficit ha de ser per a totes les administracions de l’Estat i no pas només per a una part.
 
I tot això passa mentre sentim que el govern del PP diu que s’estima Catalunya profundament. Quina ironia... 
 
Eva Parera, portaveu adjunta de CiU al Senat
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1