Diumenge, 27 de gener de 2013 | 17:21
Vostè es troba a: Inici > Política >

 Elena estudiarà la seva continuïtat en l'executiva i Ros entendria que fossin sancionats

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
POLÍTICA
 Elena estudiarà la seva continuïtat en l'executiva i Ros entendria que fossin sancionats
Política 24/01/2013 12:39
 Els diputats crítics del PSC que van trencar la disciplina de vot dimecres al Parlament han assegurat que la seva decisió no pretén provocar un cisma en el partit, sinó una reflexió profunda sobre la posició del PSC relativa al 'dret a decidir', després del rebuig del grup a la declaració de sobirania excepte cinc diputats que no van votar.
 
 
 En declaracions a Rac 1 recollides per Europa Press, el diputat del PSC i líder del corrent crític Avancem, Joan Ignasi Elena, ha assegurat que el líder del seu partit, Pere Navarro, no està qüestionat i que el partit ha de parlar d'"idees", no de noms.
 
   Per a Elena, cal "respectar" el lideratge de Navarro perquè va guanyar l'últim congrés socialista, però cal replantejar l'estratègia perquè totes les sensibilitats del PSC estiguin representades en les decisions del partit davant d'una consulta sobre Catalunya.
 
   Elena, que va disputar el lideratge a Navarro al congrés i que després va ser integrat en el nucli dur de l'executiva, ha explicat que "naturalment" seguirà en el partit, però estudiarà la seva continuïtat en la direcció.
 
   En declaracions als periodistes als passadissos de la Cambra, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha assegurat que "entendria" que se'ls sancionés pel seu desmarcatge, però que els crítics tenen un diàleg fluid amb la direcció.
 
   Ha assegurat que el PSC té un "projecte seriós" malgrat les discrepàncies, i ha garantit la seva continuïtat tot i que aquest dimecres expressés la disconformitat amb la decisió de Navarro de dir 'no' a la declaració de CiU, ERC i ICV-EUiA.
 
GELI I TURA
 
   A diferència d'Elena, l'exconsellera Marina Geli --que també va trencar la disciplina de vot-- ha posat en dubte que Navarro sàpiga gestionar "la complexitat interna" del PSC evidenciada als últims dies amb les discrepàncies internes sobre el 'dret a decidir'.
 
   En declaracions a Rac 1 recollides per Europa Press, ha recordat que els crítics no estan sols, ja que també hi ha militants, alcaldes i regidors que tampoc estan d'acord que el partit digués 'no' a la declaració.
 
   També en declaracions a Rac 1, l'exconsellera Montserrat Tura ha lamentat el 'no' pel que va optar Navarro, i l'ha advertit que acabarà tenint una partit "absolutament minoritari" si no té una visió més integradora del socialisme.
 
   Ha carregat a més contra la "falta de cintura de la política espanyola" amb Catalunya, i ha lamentat que sempre s'interpreta la Constitució de manera restrictiva i en perjudici dels catalans.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1