RSS d'elDebat.cat
elDebat.cat
25/01/2013 10:57
“No hi haurà cap ruptura”
Navarro sancionarà econòmicament els cinc diputats díscols però no els expulsarà

Más vídeos en Antena3


Redacció
El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha explicat aquest divendres que els cinc diputats crítics que van desobeir la consigna de votar contra la declaració de sobirania aprovada al Parlament “no seran expulsats del partit, però sí sancionats econòmicament”.

Entrevistat al programa ‘Espejo Público’, d’Antena 3, que condueix Susanna Griso, i preguntat sobre possibles sancions contra els diputats díscols, Navarro ha dit que “no ens plantegem la seva expulsió” i que tots cinc “de moment seran sancionats segons marca el reglament, amb una sanció econòmica”. Navarro ha afegit que tot plegat es debatrà en la propera executiva del partit, aquest dilluns, per "fer que aquest partit torni a ser un partit on es respectin les regles democràtiques”.

“S’ha trencat un procediment democràtic”
El líder socialista ha negat que el PSC corri risc de patir un “cisma”. “No hi haurà cap ruptura. En tot cas, és preocupant que per primer cop s’hagi trencat un procediment democràtic que s’havia establert al partit des dels seus inicis. Hi va haver un debat al grup parlamentari, hi va haver una votació en què va guanyar una posició determinada i hi va haver unes persones que no van respectar aquesta votació”, ha afirmat.

Navarro també ha raonat que l’actitud dels cinc diputats crítics és un “reflex” d’una divisió general a la societat catalana, pel debat sobre la independència, que es mostra en els partits més “transversals”. En aquest sentit, ha assenyalat que també hi ha “discrepàncies” a CiU, però que els seus diputats van votar tots el mateix perquè “el poder és un pegament molt fort”.

Preguntat per Griso si no ha estat ell qui ha desencadenat la crisi, en “trencar les regles del joc” i pretendre que, de les “dues ànimes” tradicionals del PSC, ara “només n’hi hagi una”, Navarro ha respost amb un nou atac als crítics i una nova crida a la disciplina interna. “Al PSC ha tingut sempre moltes ànimes, però quan ells eren a la direcció només hi havia la seva ànima”. Ha dit que cal respectar “totes aquestes ànimes”, però també “la democràcia interna”.

Recorda el programa electoral... com també van fer els crítics
El líder socialista també ha llançat altres crítiques contra els cinc diputats díscols. Ha assegurat que, en el passat, “van defensar coses diferents a les que ara defensen” i que, “fa només dos mesos” van votar “unànimement” un programa electoral “que diu exactament el que deia la nostra proposta”, en al·lusió a la resolució presentada al Parlament pel PSC com a alternativa a la proposta de CiU-ERC i ICV a la qual els cinc diputats crítics no van voler votar en contra. Curiosament, l’argument del programa electoral també l’empren els crítics, que recorden que el PSC es va presentar a les eleccions prometent defendre el dret a decidir, i que per això no es podia votar contra la proposta finalment aprovada al Parlament.
Imprimeix Enviar a un amic
La TafaneraMenéamedel.ico.usChuzaFacebookIndependènciaCatosferaTwitter
1Veure i / o afegir comentaris
Antoni Ferret:Només faltaria... expulsats. Això ja no s'hauria ni de di...
Antoni Ferret
26 11:06:13/01/2013
Només faltaria... expulsats. Això ja no s'hauria ni de dir.
Nou comentari
L'empresa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que contiguin insults i/o difamacions, per tal de preservar la imatge de les persones. El sistema guardarà el seu comentari junt a la seva IP (84.88.10.250)
*
*
Has de copiar, en el camp de text, els6 caràcters, del 0 al 9 i de l'A a la F

* Camps obligatoris
 
 
 
CSS vàlid XHTML vàlid Gestor de continguts Creative Commons License
Portada | Política | Societat | Entrevistes | Opinió | A debat | Videos | El lector | TribunaLatina.com | Contactar | Qui som
Red Digital XXI S.L | NIF: B63898712 | Registre mercantil de Barcelona en el llibre nº 90363 diari 944 el dia 19 de Juliol del 2005 assentament 934 | CMS BabSoft
elDebat.cat