Actualitzat el 30/01/2013 a les 00:02h

Catalunya al món

El govern de l’Estat espanyol juga fort contra el procés d’independència de Catalunya. L’adversari mostra les seves cartes sense miraments des de tots els angles possibles, el polític, l’econòmic i el mediàtic. La darrera ofensiva ha estat l’anunci de mutilar o boicotejar la representació internacional de Catalunya. Era un anunci previsible atès que el procés que està engegant Catalunya rep més atencions i diria que més comprensió fores de les fronteres de l’Estat espanyol. Bàsicament perquè la majoria dels nostres interlocutors –no pas tots- tenen més tradició democràtica i perquè han viscut processos semblants al català.

L’Estat espanyol vol impedir per llei que les institucions polítiques catalanes expliquin arreu el greuge fiscal que pateixen els ciutadans que viuen a Catalunya, els atacs contra una llengua i una cultura mil·lenària, els insults davant un procés democràtic i que cada vegada compta amb més recolzament per part de la seva gent. L’aparell diplomàtic de l’estat intentarà fins a les darreres conseqüències que els seus ambaixadors facin tot el que sigui legal –i si cal creuar línies vermelles, també- per anul·lar la personalitat política de qui han de ser els nostres ambaixadors al món, encapçalats per la màxima autoritat del país, Artur Mas, i pel seu millor aliat en aquests moment, Oriol Junqueras, .

Ambaixadors civils. Però el govern espanyol no té en compte la força d’un grup de catalans coneguts arreu del món que tenen prou bagatge, prou personalitat i prou autoritat moral per dir el que pensen sense complexos. Són el cercle de catalans i catalanes que ara més que mai han d’ajudar a explicar el procés democràtic que hem iniciat fa temps. Persones compromeses amb la seva terra i reconegudes internacionalment. El llistat no és exhastiu, però sí qualitatiu. Posin vostès mateixos noms i cognoms. Tots coincidiríem segurament amb alguns d’aquests noms que proposo: Josep Guardiola, Ferran Adrià, Valentí Fuster, Joan Massagué, Xavier Sala-i-Martin, Joan Laporta... Tots ells persones convidades en fòrums internacionals on són escoltats i, en alguns casos, molt més admirats que no pas a casa.

Aquests noms, i els que vostès hi posin, són persones que han d’ajudar el nostre Govern a explicar-se, personalitats amb repercussió mediàtica als principals mitjans de fora, que visualitzen i analitzen, en molts casos, la situació catalana millor que molts dels nostres mitjans. Són persones prou lliures que estan per damunt de les recomanacions histèriques del govern de torn espanyol. És el moment de fer les coses amb rigor i seriositat, de ser més intel·ligents que mai, de deixar-se d’invencions i sigles efímeres i d’anar, en argot futbolístic, de cara a barraca. És el moment de la generositat i la valentia. Som-hi!

COMENTARIS

+1
-16
indignat 2.0.
Reusenc v.2.0., 30/01/2013 a les 13:07
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+0
-3
Què?
Anònim, 30/01/2013 a les 12:20





Ferran Adrià?????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vas bé, cirerer!
+21
-2
Qui no està per la labor?
Osvaldo, 30/01/2013 a les 11:25
Ai, ai, reusenc indignat! La UE no està per la labor? Jo diria que no hi està ni a favor ni en contra, sinó tot el contrari: no vol intercedir-hi. I això, per més que us hi agafeu, als unionistes us fa molt mal.
Però no t'adones que és absurd i va contra tota lògica, intentar que el President Mas no pugui anar pel món? Què faran: posaran dos guàrdies civils a peu d'avió? Ah! i, per cert, la prohibició va també per l'alcalde de Barcelona? O pel de Reus? Tu saps que la teva ciutat també es promociona al món? Mira: em sembla molt bé que estiguis contra la independència, però fins i tot tu, indignat 2.0, t'hauries d'adonar que aquesta vegada han volgut anar massa lluny i tot plegat ha quedat com un acudit de l'Ozores. Va riu amb mi: ja, ja, ja!! (I, mentrestant, aprofita per buscar arguments més intel·ligents contra la sobirania, perquè noi, d'aquesta manera, aneu fatal, eh?!)
+3
-31
indignat 2.0.
Reusenc v.2.0., 30/01/2013 a les 09:02
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+26
-0
Camí a fer
Anònim, 30/01/2013 a les 08:17
Tot plegat és cert, però no ens fem il·lusions, ningú acudirà a ajudar-nos, la nostra és una feina que hem de fer sols. Un cop aconseguida, només llavors, hi haurà un degoteig de felicitacions.
+22
-0
N'hi han més
Anònim, 30/01/2013 a les 01:03
els noms que proposa no discutiré que no siguin escoltat arreu, però no tinc tan clar que alguns dels que diu (Ferran Adrià) expliquin el procés i la seva conveniencia de la independècia de Catalunya , en canvi n'hi han que ho fan sense complexos i amb totes les consequencies, Agustí Bordas, Joan Ramon Resina, Carles Boix, Xavier Solano

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Jordi Finestres
Nascut a Manresa (1974), fa molts anys que viu i treballa a Barcelona. Periodista i autor de diversos llibres sobre història, periodisme i esports. Amant de l’escriptura i la comunicació, dues pràctiques que connoten democràcia i llibertat. Pensa que si el Barça és més que un club, Catalunya també podria ser més que un estat.
 
Vés a: Les Pedrenyeres Negre 2009: finor a la moda

Les Pedrenyeres Negre 2009: finor a la moda

Un monovarietal de garnatxa negra amb dotze mesos de criança en bóta i dotze més en ampolla, que té en l'elegància el principal argument

Vés a: Els 25 vídeos en anglès per saber com es prepara la independència (1)

Els 25 vídeos en anglès per saber com es prepara la independència (1)

The 25 videos in English essential to know Catalonia and the current process towards independence

#igerscatalunya


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: