Dijous, 31 de gener de 2013 | 17:19
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

On estaven els empresaris catalans, el 23 de gener?

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Carmen P. Flores
On estaven els empresaris catalans, el 23 de gener?
Carmen P. Flores
28/01/2013 13:40
Els empresaris catalans han estat notícia, i segueixen sent-ho, per les seves declaracions però també pel seu clamorós silenci en un tema tan important, com ho és la proposta del Dret a Decidir, o el que esdevé de la mateixa que és la independència de l'Estat que defensa apassionadament la parella de fet CIU& ERC. Un plantejament sobiranista que ha molestat i molt als polítics i al món financer de l'Espanya amb seu a Madrid, que, com tots sabem, segueixen tenint grans interessos a Catalunya.

"El que calla atorga", s'han dit aquests poders fàctics davant les molt moderades paraules d'aquest empresariat català que, poc o gens, s'ha expressat sobre els esdeveniments que s'han vingut succeint vertiginosament. Pel que sembla, de res han servit els comentaris de desaprovació abocats pels afectats en "la mateixa intimitat", que va invocar, en el seu moment, el president Aznar per justificar el pacte contra natura de l'Hotel Majestic. Això no era suficient per al Poder amb majúscules: calia escenificar l'empipament.

I és així com han anat degotant, al llarg d'aquestes últimes setmanes, les incomoditats davant el projecte sobiranista de CiU i Esquerra, d'institucions tan catalanes com ho són Foment, Cambra de comerç, Cercle d'Economia, Pimec etc.,etc., que pel que m'expliquen en les properes setmanes donaran suport les grans, mitjanes i petites empreses convocant una trobada massiva per demanar que "es restableixin les relacions amb el govern de Rajoy i que això es faci tenint com a base segura un nou model de finançament per a Catalunya en el qual "tots" puguem estar a gust".

Alguna cosa es mou i no és per casualitat, malgrat que algun conseller pontifiqui afirmant que "tots" els empresaris de "aquí" estan d'acord amb el Govern, cosa que no és pas verritat, ni des de lluny versemblant .I per a mostra un botó: El primer "brot verd" d'aquest malestar empresarial i financer ja es va poder apreciar dimecres passat,  23 de gener, al Parlament, on es votava el document del Dret a Decidir. En un dia tan important pel Govern Mas, a la selecta zona de convidats la presència del món empresarial i financer va ser pràcticament nul·la i es va notar massa. Aquest fet tan singular, no ha estat destacat per cap mitjà de comunicació oficial ,per raons òbvies, que tant mateix no poden ocultar la pregunta :perquè no hi van ser?.

Pel que diuen els que en saben, d'aquestes coses, als empresaris de debò se'ls veu preocupats, fins i tot indignats, perquè són els seus negocis els que estan patint les conseqüències de aquest "desencontre polític", situació davant la qual no es quedaran amb les mans a les butxaques, esperant que vingui l'Esperit Sant i ho arregli. Per això, estic segura que, ara mateix, hi ha una estratègia marcada i un full de ruta previst, en el qual se seguiran guardant les formes, que al món dels diners són molt importants, però que, no obstant això, no podran evitar la percepció pública d'una petició expressa al president que donar un cop al timó que es va fer col·locar en el seu despatx institucional de la plaça de Sant Jaume, no pot esperar ja mes, perquè, li diran..: "President, així no podem seguir".

Carmen P. Flores
Periodista
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1