Dijous, 31 de gener de 2013 | 17:20
Vostè es troba a: Inici > Societat >

 ONG catalanes inicien un "compte enrere" de tres mesos per denunciar a la Generalitat per impagament 

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
SOCIETAT
 ONG catalanes inicien un "compte enrere" de tres mesos per denunciar a la Generalitat per impagament
 
Societat 31/01/2013 13:33
FRANCESC MATEU
Europapress.- Una vintena de representants d'ONG catalanes han presentat aquest dijous una reclamació formal pels impagaments de la Generalitat, pas previ per poder interposar una reclamació contenciós-administrativa.
 
El president de la Federació Catalana d'ONG per al Desenvolupament (FCONGD), Francesc Mateu, ha qualificat l'advertimiento de "compte enrere" perquè l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) elabori un calendari de pagaments abans de tres mesos.
 
   "Ni tan sols demanem que ens paguin ja, solament que ens diguin quan podran fer-ho", ha demanat Mateu en declaracions als mitjans després de presentar les reclamacions en el registre de l'ACCD, i ha recordat que ara la Generalitat disposa de 90 dies per respondre les peticions de les ONG, que acumulen impagaments de més de 16 milions d'euros.
 
   Encara així, les ONG solament han reclamat els pagaments de 2011, que ascendeixen a 7,1 milions d'euros, i "més endavant, quan s'aconsegueixi aquests diners", les entitats humanitàries iniciaran els tràmits per aconseguir els fons compromesos per la Generalitat per 2012, que tampoc han estat abonats.
 
   "No volem arribar a denunciar a la Generalitat, aquest no és el nostre treball", ha dit Mateu en to conciliador, i ha assenyalat que a causa dels impagaments de la Generalitat, la majoria d'ONG catalanes han hagut de paralitzar els seus projectes i acomiadar cooperants.
 
   Al marge dels 600.000 euros que l'ACCD va abonar el passat mes de novembre, les entitats no reben cap ajuda des de fa tres anys, per la qual cosa tampoc han pogut impulsar nous programes.
 
   "Estem deixant soles a les persones més vulnerables", ha deplorat Mateu, i ha dit que les ONG catalanes actuen en desenes de països subdesenvolupats a través de moltes iniciatives solidàries, com la construcció de pous a Moçambic, per exemple.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1