Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Editorial Divendres, 01 de Febrer de 2013
Opinió
Opinió. Cercle Tecnològic
21/01/2013
2013: Més tecnologia per a més país
"La tecnologia ha d’ésser cabdal, ha d’aportar molt en el procés de llibertat nacional que el nostre país ha començat a recórrer"
Carles Toronjo
CTecno
El nou any 2013 ja ha començat i, com és normal, una gran majoria vàrem aprofitar les noves eines tecnològiques per felicitar amics i familiars, per donar-los la benvinguda al nou any i desitjar-los salut i els millors propòsits i desitjos. SMS i “Whatsapp”, l’aplicació estrella hores d’ara per a l’enviament i recepció de missatges de text, foren les que més vàrem usar la nit de Cap d’Any.

Enguany, com a acostuma a ésser habitual, molts catalans i catalanes, ja siguin nens o adults, vàrem demanar-los a Ses Majestats d’Orient tecnologia. Consoles, videojocs, ordinadors, portàtils, telèfons intel•ligents i sobretot tauletes foren els ginys tecnològics més sol•licitats i que els Reis d’Orient varen portar-nos com a regal.

La tecnologia, les noves tecnologies han arribat a les nostres vides per quedar-s’hi i canviar-nos-les. Ja res és igual. Ja res tornarà a ésser com era abans. Com ens agrada afirmar al Ctecno, la tecnologia no és un fi en si mateixa, sinó que es tracta d’un estri, un element que permet que les nostres vides canviïn en una direcció clara i inequívoca: aconseguir més benestar, tenir més progrés, avançar, però també, des d’un punta de vista empresarial i econòmic, cercar la generació de riquesa i la creació d’ocupació. En definitiva, ens ofereixen més qualitat de vida, tant des d’un punt de vista professional però també personal, i també creixement econòmic, des d’una perspectiva de país.

Aquest 2013, com any rere any passa, hi haurà noves descobertes tecnològiques, noves aplicacions o ginys que passaran a formar part del nostre dia a dia. Noves eines que ens faran més fàcil el nostre quefer quotidià. A dia d’avui, potser, només es troben, com a idea, en el cap del o dels seus creadors. Però, a finals d’aquest mateix any 2013 poden ésser realitat i convertir-se en un giny o aplicació àmpliament usada per una gran majoria de la població, no del país, sinó que del planeta.

A nivell de país, cal esmentar que tenim una importantíssima cita, un esdeveniment transcendental com és el “Mobile World Congress” (MWC) ben aviat. La capital catalana s’engalanarà per organitzar el congrés de referència mundial de la telefonia mòbil. Catalunya serà visible al món, serà el centre de totes les mirades. Però a banda del MWC, hi hauran altres congressos, altres iniciatives i projectes tecnològics de gran rellevància per a Catalunya, en aquest any que, tot just, acabem d’encetar. De fet, la tecnologia ha d’ésser cabdal, ha d’aportar molt en el procés de llibertat nacional que el nostre país ha començat a recórrer. El 2013 ha d’ésser un any molt important per al país i la tecnologia hi serà i, de ben segur, que hi contribuirà.
Cercle Tecnològic El Cercle Tecnològic de Catalunya és una associació independent, transversal i sense ànim de lucre, formada per professionals i empreses que vol ser un referent d'opinió, relació i participació en l'àmbit tecnològic, que faciliti el diàleg entre empreses, polítics, tecnòlegs i intel•lectuals.

Seguir l'autor
@ctecno https://www.facebook.com/CTecno http://www.ctecno.cat/
(0 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingulardigital.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingulardigital.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
S'està parlant...
La situació a la Casa Reial
Enquesta
Per què creus que Feijoo dóna lliçons al sobiranisme?
Per què creus que Feijóo dóna lliçons al sobiranisme?
85 %
2 %
13 %
52 vots
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida