Divendres, 1 de febrer de 2013 | 10:17
Vostè es troba a: Inici > Societat >

 En llibertat provisional el lladre confés del Códice Calixtino

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
TRIBUNALS
 En llibertat provisional el lladre confés del Códice Calixtino
Societat 31/01/2013 11:53
CASTIÑEIROS
Manuel Fernández Castiñeiras lladre confés del Códice Calixtino va sortir de la Presó de Teixeiro acompanyat de la seva dona i la seva advocada després de la decisió de l'Audiència Provincial de La Corunya li deixés en llibertat provisional.
Castiñeiras, que portava des de juliol a la presó de Teixeiro, l'ha pogut abandonar perquè el jutge que instrueix el cas, José Antonio Vázquez Taín, ja ha acabat la instrucció i dictat l'acte pel que s'incoa l'obertura de procediment abreujat.

L'assumpte ha entrat per tant en la fase en la qual el fiscal deu redactar el seu escrit d'acusació i la lletrada de l'acusat el de defensa. Després, es fixarà la data del judici.

L'acusat haurà de comparèixer tots els dilluns al matí en el jutjat d'instrucció número 2 de Santiago o en el jutjat de guàrdia de no ser dia hàbil i se li imposa la prohibició d'entrar o de romandre en la Catedral de Santiago o als edificis annexos, amb avís que l'incompliment de l'acordat podria suposar la revocació de la llibertat provisional. A més se li retira el passaport i se li prohibeix expressament abandonar el territori espanyol.

La defensa de Manuel Fernández Castiñeiras havia sol·licitat en diverses ocasions la seva llibertat. Fins ara havia estat sempre rebutjada, primer perquè encara s'estaven recaptant proves per a la instrucció del cas i després perquè es va descobrir que el lladre del famós llibre tenia un arma de foc i era tirador, per la qual cosa se li va mantenir a la presó perquè es temia per la vida de l'exdeán de la catedral de Santiago, José María Díaz, del que Castiñeiras havia manifestat que volia venjar-se d'ell per una disputa laboral que tots dos van mantenir quan l'acusat treballava com a electricista del temple.
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1