Dilluns, 4 de febrer de 2013 | 11:17
Vostè es troba a: Inici > Política >

Rajoy viatja a Berlín en plena crisi  

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 POLÍTICA
Rajoy viatja a Berlín en plena crisi 
 
Política 04/02/2013 08:07
Mariano Rajoy i Angela Merkel
La cita estava preparada amb molta cura en La Moncloa, i fins a fa dues setmanes es pensava que arribava en un bon moment.  No obstant això, l'esclat del cas Bárcenas ha complicat molt una cita clau que Rajoy i quatre dels seus ministres tenen avui a Berlín: un cim bilateral Alemanya-Espanya.
 
A Xile, en el cim Amèrica Llatina-UE, en la qual estaven tots dos, Rajoy va exigir a Merkel polítiques expansives a Alemanya per tirar del creixement europeu. Ella li va contestar que ja les estan fent i li va aconsellar que millor es concentri a exportar més a Amèrica Llatina. 
 
Rajoy demanarà a Merkel que concreti les seves paraules, que van generar molt interès en La Moncloa, en les quals apuntava que li preocupava molt l'atur juvenil a Espanya i que caldria pensar en mesures temporals per ajudar als espanyols. El Govern de Rajoy té diversos plans en marxa, ja molt avançats en el pacte amb sindicats i patronal, però necessita diners per finançar-los i espera que arribi de fons europeus. Per a això necessita l'acord de Merkel. Rajoy confia a aconseguir-ho, i sobretot en què no sobrevoli la reunió el fantasma de Bárcenas. El que no podrà evitar és que aparegui davant la premsa, ja que serà la primera ocasió en què es vegi obligat a acceptar preguntes des que es van publicar els papers.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1