Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Editorial Dimarts, 05 de Febrer de 2013
Opinió
Opinió. Jaume Clotet
04/02/2013
Divide et impera
"Hem de ser molt conscients que els dos grans partits espanyols ens tenen la mesura presa i l’han explotat permanentment"
Diuen que fa unes setmanes, preguntat pel procés sobiranista català, l’expresident José María Aznar va respondre que l’acció del govern espanyol no seria determinant per aturar-lo, atès que ell està convençut que les divisions internes dels catalans seran suficients per fer descarrilar el procés. L’espectre de la divisió interna catalana no és nova i sempre ha donat excel·lents resultats a la metròpoli. La metzina de la divisió és, de fet, l’única arma que pot frenar un poble unit, que alhora és l’única arma que tenim els catalans. Conflictes vells, armes velles.
 
Hem de ser molt conscients que els dos grans partits espanyols ens tenen la mesura presa i l’han explotat permanentment. Quan l’expresident José Luis Rodríguez Zapatero va pactar l’Estatut amb el president Artur Mas ens estava dividint. Quan el PSC va recolzar les esmenes del PSOE contra l’Estatut ens estava dividint. Quan Josep Antoni Duran Lleida diu que dóna suport al dret de decidir però que arribat el cas demanaria el vot negatiu, ens està dividint.
 
En aquesta ocasió, els nostres adversaris en aquest procés utilitzen alguns acceleradors de la divisió. D’una banda, els serveis legals i policials de l’Estat destapen tots els casos possibles de corrupció política. Em sembla bé i em sembla imprescindible, però no deixa de ser curiós que n’hi hagi tants en aquest precís moment polític. Alhora, aquests mateixos serveis legals de l’Estat tanquen discretament amb un pacte un cas de corrupció que afecta, ai las!, un polític que torpedina el procés: el cas Pallerols. Casualitat? Crec que no. També diuen que el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), instal·lat a Barcelona en un edifici residencial del ministeri de Defensa, vol captar sobiranistes per tal de fer-los treballar per revertir el procés.
 
Tot això, sumat al tacticisme habitual dels partits catalans i a la secular divisió fratricida catalana fruit del nostre nul sentit d’Estat, provoca que l’amenaça de la divisió interna sigui més forta que mai. Per exemple, Foment del Treball, amb el senyor Gay de Montellà al capdavant, intentarà trencar el procés d’aquí pocs dies. Alguns entorns socials també focalitzen interessadament la responsabilitat de la crisi econòmica en el Palau de la Generalitat i no pas en l’espoli fiscal que ens dessagna. Res de tot això és casualitat i pensar-ho és adoptar una actitud pueril i irresponsable. 
Jaume Clotet
Jaume Clotet Periodista per la UAB i historiador per la UB. És col·laborador de diversos mitjans, entre els quals els diaris AVUI, Público, Ara i TV3. Anteriorment ha estat cap de Política del diari AVUI, subdirector de l'Agència Catalana de Notícies (ACN), cap de premsa del departament de Governació i corresponsal al País Basc durant tres anys. És coautor de l'assaig Les millors obres de la literatura catalana (comentades pel censor) (A Contravent 2010). Membre fundacional del Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB)
Seguir l'autor
@jaumeclotet
(5 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingulardigital.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingulardigital.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
Narcís
04/02/2013 21:02
Si a aquestes alçades un partit que se'n diu català no vota pro la Declaració de Sobirania .. s'hi delata fora mida! PD: tanmateix, fumin el que vulguin .. si democràticament i pacífica som majoria! PD: i n'és obvi que ho som, malgrat tot .. per fi ho som! Nota: espanya, de Catalunya (àdhuc resta PPCC) tan sols vol sa misèria .. fer-nos trampes, joc brut i pressionar sos poders! Anotació al marge: traieu vostres mans de nostres butxaques, de nostra ànima, de nostra vida .. malagraïts/ espanyols!
Un pà x2
04/02/2013 10:31
Per donar i per vendre en l'època absolutista, http://es.wikipedia.org/wiki/Anexo:Elecciones_en_Espa%C3%B1a Primer liberals (antiabsolutistes) i després conservadors (absolutistes) i viceversa cada 3 anys. I sense canviar cap problema. Una llei podia ser rebutjada pel rei absolutista, i fins l'any següent no es podia tornar a presentar, i això podia durar 5 anys. El nombre de senadors també podia ser infinit. Etc. Qualsevol cosa. I d'ells van sorgir altres partits i finalment va quedar tot fins el 36 i més. Aquí va ser diferent, però CAT, a Restauració, no podia independitzar-se encara. El d'ara és una grup PSOE que engloba gent que pensa d'esquerres, i el PP gent que pensa de dretes, i si destriesim lo que hi ha dins sortirien més partits. Però ara tots corruptes? cal recordar l'època del passat. Barcenas treballava amb ells des d'Aznar, que també han sortit. Per tant tots els que hi eren eren de dreta extrema o romàntica. I els d'ara es diu de dreta i poc més. Però com es diu, s'han tallat el pastís i se l'han confitat.
TERESA
04/02/2013 08:50
A on es la seu de CNI a Barcelona? Es bo saber a on es troben els enemics
xampany
04/02/2013 08:42
Davant d'unes eventuals eleccions anticipades, veig com impossible que Duran Lleida pugui ser cap de cartell. Potser el cas Pallerols ha fet la seva feina. Un altre autogol són els focs d'encenalls happy flowers tipus tot això de la Casablanca. Massa equip xampany
acp
04/02/2013 08:12
Fa temps que ens tenen dividits. Amb totes les manifestacions que es produeixen a Barcelona contra les "retallades",totes van a parar a la plaça de Sant Jaume,cap van a protestar davant de "la sede del gobierno central-llanos de luna". Sembla que molta gent ,dirigents sindicals inclosos,no sàpiguen que el problemes econòmics que pateix Catalunya siguin per manca de finançament adequat del govern d'espanya
S'està parlant...
La situació al PP
Enquesta
Què et sembla l'actitud amb el català de Candela Peña durant els Gaudí?
Què et sembla l'actitud amb el català de Candela Peña durant els Gaudí?
6 %
73 %
20 %
83 vots
Anna: NO ES CATALANA, NOMÉS A NASCUT A CATALUNYA, ELLA ES ESPA...
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida