Dimarts, 5 de febrer de 2013 | 09:46
Vostè es troba a: Inici > Economia >

  Foment del Treball manté l'acte empresarial del 14 de febrer i no cedeix a les pressions

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 ECONOMIA
  Foment del Treball manté l'acte empresarial del 14 de febrer i no cedeix a les pressions
Economia 05/02/2013 07:32
9Joaquim Gai de Montellà
La junta directiva de Foment del Treball ha decidit mantenir la celebració de la Convocatòria Catalana per l'Empresa 'Anem per Feina' programada pel 14 de febrer, però ha canviat la seva ubicació i en lloc de celebrar-se en el Palau de Congressos de Barcelona, com estava previst, es farà a la seu de la patronal, segons ha informat aquest dilluns en un comunicat.
  L'organització ha explicat que la convocatòria es dirigeix a les associacions sectorials i territorials de Foment, amb el suport de totes elles, i considera que ha de celebrar-se amb "independència de posicionaments polítics que no formen part de l'agenda ni dels continguts de l'acte".

   Ha subratllat que l'acte té "com a únic objectiu" fer una declaració de compromís i responsabilitat amb la societat en un moment de greu crisi econòmica i incertesa dels ciutadans. 
 
   La junta directiva de la patronal ha mostrat el seu respecte als posicionaments de les institucions del món econòmic i empresarial que es van sumar a la convocatòria de Foment i Fepime, i ha considerat important defensar amb determinació els objectius "àmpliament compartits per les institucions convocants" de posar de manifest el compromís de les empreses en la recuperació de la crisi i les polítiques que han d'acompanyar aquesta voluntat. 
 
   'Anem per Feina' estava cridat a ser una gran trobada per enaltir el paper de les empreses en la sortida de la crisi, a més de demanar diàleg serè entre governs, però en els últims dies havia provocat divisió després que altres organitzacions que ho secundaven --com la Càmera de Barcelona-- deixessin en l'aire la seva participació en rebutjar la seva politització i demanar un caràcter exclusivament econòmic i empresarial.
 
   La convocatòria va arrencar en un primer moment amb el suport de Pimec, l'associació Aijec i el Consell de Cambres de Catalunya, entre unes altres, però la setmana passada el ple de la Càmera de Barcelona va acordar obrir un període de reflexió per confirmar la seva presència davant la deriva política que havia pres, allunyant-se del pretès caràcter exclusivament econòmic i empresarial.
 
   El Cercle d'Economia també figurava entre els possibles convocants, si ben mai va arribar a donar el seu suport oficial a l'espera de decidir-ho en junta directiva.
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1