Dimarts, 5 de febrer de 2013 | 10:00
Vostè es troba a: Inici > Cultura >

 'L'impossible' i 'Blancanieves' triomfen en els premis Gaudí

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
CULTURA
 'L'impossible' i 'Blancanieves' triomfen en els premis Gaudí
Cultura 04/02/2013 08:14
PREMIS GAUDI
La diversió va estar present en un premi que reconeix una pel·lícula com Blancanieves, mereixedora de tots els guardons que se li vulguin concedir, amb potser l'únic reconeixement que se li pot discutir: el millor Gaudí per a una pel·lícula parlada en català, quan el film de Berger és una pel·lícula muda! 
 Blancanieves va ser reconeguda, a més, amb els Gaudí a la millor direcció artística, millor vestuari i, indiscutible Gaudí, a la millor banda sonora per a la música omnipresent -i necessària- d'Alfonso de Vilallonga durant tot el metratge. En total, 4 estatuillas de les 12 categories a les quals aspirava.
 
La millor pel·lícula de llengua no catalana va ser per a Una pistola a cada mà dirigida per Cesc Gai. Una mirada entre irònica i malenconiosa a tota una generació d'homes i dones, els protagonistes d'aquest film coral on els hi hagi, tots ells situats entre els quaranta i els cinquanta, com el propi Gai. 
 
Una pistola a cada mà es va fer a més amb el Gaudí al millor guió, per al propi Gai i Tomás Aragay; millor actriu i actor secundari, per a Candela Peña i Eduard Fernández, respectivament. Quatre premis de sis candidatures amb les quals partia, la qual cosa no està gens malament.
 
Ahir manava la ironia, i llocs a assenyalar una, aquí aquesta la ironia de la nit: els sis guardons collits per l'impossible, de Juan Antonio Baiona, film que no podia competir en l'apartat de pel·lícula catalana, malgrat el pes que té el talent català en ell, inclòs el mateix Baiona i la resta de l'equip creatiu i tècnic. Sis Gaudí de sis candidatures: ple absolut para L'impossible, inclòs el de millor director per al seu director, aquest Baiona participatiu, que va ajudar a Buenafuente en aquest curt aventurer que va obrir la cerimònia. També millor pel·lícula europea, que inclou a les produccions espanyoles en general.
 
El bosc, d'Óscar Aibar,  va entrar en la cerimònia amb 11 nominacions i va sortir amb un només Gaudí: el res discutible Gaudí a la millor interpretació femenina per a Maria Molins. I Els nens salvatges, de Patricia Ferreira, amb 8 nominacions,  només es va portar un Gaudí: el de millor protagonista masculí, per al jove Àlex Monner, un dels membres més conspicus del nou star system català que està creant una sèrie televisiva com Pulseres vermelles, de Tv3. 
 
Les aventures de Tadeo Jones, d'Enrique Gat, el film que dominava amb meridiana claredat les candidatures d'animació, un dels films més taquillers de la temporada, tampoc va sortir mal parat, ja que de les quatre candidatures en les quals competia es va fer amb dues: millor pel·lícula d'animació i millors efectes especials. 
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1