Quico Sallés/Barcelona | Actualitzat el 04/02/2013 a les 13:33h

Oriol Pujol: «Ningú no s'embolicarà amb la senyera»

Quico Sallés/Barcelona | Actualitzat el 04/02/2013 a les 13:33h

El secretari general de CDC assegura que no li ha estat notificada la voluntat de la Fiscalia d'imputar-lo en la trama de les ITV. Obre la porta a plegar si la imputació es confirma per evitar fer nosa a la transició nacional

Oriol Pujol aquest migdia a la roda de premsa posterior al CEN. Foto: ACN

"A Convergència tenim clar l'efecte mediàtic de la consideració d'imputat, i tenim clar que ningú no farà nosa al procediment nacional liderat per aquesta formació". Aquesta ha estat la primera valoració del secretari general de CDC, Oriol Pujol, escassos 20 minuts després que la Fiscalia hagi anunciat aquest migdia que demana la seva imputació en el cas de la trama de l'ITV. Una advertència que ha resumit amb una frase prou clara: "Ningú no s'embolcallarà amb la senyera" deixant la porta oberta sobre el seu futur polític al partit a la seva virtual imputació.

Pujol ha tornat a negar qualsevol relació amb els fets i espera la imputació per "poder defensar-se". "No puc anar més enllà del que vostès han publicat perquè a mi personalment no m'han comunicat res", ha sentenciat Pujol. En aquest sentit s'ha lamentat la indefensió de la seva situació, perquè "la imputació no és ni una culpabilitat, ni una condemna exprès" tot i que considera que és una condemna mediàtica.

"Ni mediàticament ni judicial el meu cas o els d'altres de CDC no faran nosa al procés endegat per aquesta formació, ningú s'embolcallarà amb la senyera però tampoc ningú no la perjudicarà", ha sentenciat Oriol Pujol que ha posposat la seva decisió de plegar, deixar el càrrec temporalment o continuar quan sàpiga els termes de la seva imputació i els efectes que se'n puguin derivar. "La decisió en cada cas anirà associada a la possibilitat que el procés vagi endavant", ha reblat.

"Tot el que està passant no és casual", ha advertit Pujol volent assenyalar motivacions externes a les del cas, com ara, el procés sobiranista engegat a Catalunya. "Alguns es pensen que escapçan a algú podran aturar-lo i no és així", ha avisat el líder de CDC afegint un perspicaç "hem de ser aguts". 

Navega per les etiquetes

cdccas itvopfITVciuoriol pujol

COMENTARIS

+0
-0
EL CAMI CAP A LA INDEPENDENCIA
Anònim, 04/02/2013 a les 23:31
No pot ser guiat per gent IMPUTADA o SOSPITOSA DE NO SER INNOCENT
+4
-1
Colonial
Anònim, 04/02/2013 a les 19:55
La justicia colonial cabalga de nuevo, bajo los auspicios de la mas media españoles y con la ayuda estelar del CNI .
+5
-10
Fart
Anònim, 04/02/2013 a les 18:23
Més decència i menys independència.
Artur Mas = Mas Atur
+5
-2
Para el predicador.
Anònim, 04/02/2013 a les 18:16
Tu no has conocido muchos independentistas catalanes, verdad? O te has juntado con los mas tontos, que también los hay ("Dios los cria..." Evangelio segun San Canuto). No creo que nadie piense que la independencia sea ninguna garantía contra la corrupción. España es independiente y mira tu...Solo queremos poder hacerle frente con nuestros propios medios sin tener que esperar que Rajoy y Rubalcaba se decidan a cambiar el sistema podrido que han creado ellos mismos.
+3
-5
Això només és una jugada
Anònim, 04/02/2013 a les 18:14
No és més que delicte ridícul del joc brut d'Espanya contra Catalunya. No l'acusen pas de cometre cap delicte. Ni tan sols de col·laborar en la comissió d'un delicte. L'acusen de col·laborar en l'intent de comissió d'un delicte. Segons el codi penal espanyol, si fos veritat, la pena màxima que li pot caure és de mitja hora castigat de cara a la pared.
+4
-2
No és tan fàcil
fins2014, 04/02/2013 a les 18:07
Hi ha corrupció a les institucions polítiques.
Però la judicatura, la fiscalia, els tribunals i els cossos policials i militars, a més, són postfranquistes.

O potser durant la transició van dimitir tots dels seus càrrecs?
Poden jugar brut?

La única manera que no puguin jugar brut és dimitir i que entri un altre. Aquí pagaran culpables i també no culpables.
+5
-4
no mirem el dit sino la lluna
Anònim, 04/02/2013 a les 17:45
Quan ens assenyalen la lluna no mirem el dit, sino la lluna. La lluna es la INDEPENDENCIA, no ens distreguem en altres coses, que paral.lelament ja hi farem fron. PRIMER EL QUE ES PRIMER.
+5
-4
al de les 13.59
Anònim, 04/02/2013 a les 17:41
Perquè surt ara? perquè ara als catalans i als partits sobiranistes ens miraran si tenim qualsevol cosa sota la sabata per donar-li rebombori i fer trontollar el procés d'autodeterminació. Espero que la gent i especialment els sobiranistes no caiguin en aquest parany tant absurd. Catalunya corrupta? i Espanya no ho és 3 vegades més? i la corrupció a Catalunya no prové d'unes lleis i unes formes de fer espayoles?
Jo penso que la corrupció és un motiu més per ser indepedentista, no un de menys!
+2
-1
i si aniquilem les companyies de serveis?
Anònim, 04/02/2013 a les 17:20
temps al temps, que les ITV van canviar amb el tripartit i van tornar a canviar despres; les concessions politiques son bruticia i cal prohibir.les; començant per les autopistes que hem pagat 5 vegades i l'Alemany continua forrant-se per la cara que té; menys chorizos, menys concessions, menys agbar, certio, catalana de gas, abertis, telefoniques, societats que ens dediquen a robar als ciutadans, ajudats pels politics suqueros; treballem per alimentar chorizos com l'Alemany, el Fainé i la seva colla de mangantes de l'OPUS-DEI
+16
-4
ja no ens poden deturar!
Anònim, 04/02/2013 a les 16:32
el poble vol d'independéncia i la tindrem, mal que li pesi a qui vulgui.
els espanyols honrats que facin neteja de casa seva, que prou falta els fa, que nosaltres ja ens arreglarem amb la nostra.
ja poden fer sortir tots els casos de corrupció que vulguin, nosaltres a la nostra, tots units com un sol home.
aqui redreçarem les coses al nostre estil. som un poble mil.lenari hi n'hem vist de tots colors.
visca Catalunya lliure!
+6
-23
La verdad o hará libres
Anònim, 04/02/2013 a les 16:15
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+14
-3
al de les 13.59
Anònim, 04/02/2013 a les 16:11
Perquè surt ara? perquè ara als catalans i als partits sobiranistes ens miraran si tenim qualsevol cosa sota la sabata per donar-li rebombori i fer trontollar el procés d'autodeterminació. Espero que la gent i especialment els sobiranistes no caiguin en aquest parany tant absurd. Catalunya corrupta? i Espanya no ho és 3 vegades més? i la corrupció a Catalunya no prové d'unes lleis i unes formes de fer espayoles?
Jo penso que la corrupció és un motiu més per ser indepedentista, no un de menys!
+3
-2
i, pot sorprendre?
Anònim, 04/02/2013 a les 16:02
Això ho sabíem molts quan cYu va capitalitzar una manifestació i un sentiment que òbviament no li pertanyien, ho sabíem fins i tot abans, quan van fer fora amb estratègies i manipulacions a SI, per dir la veritat vers a la corrupció, les males pràctiques i les mentides.
No hi ha mes ceg que el que no vol veure, varem cridar independència i després es va votar a cYu, es va fer fora SI i es va fer creixer c's...
O comencem a collar i exigir, o ho tenim fotut, entre partits corruptes i sense empenta real, això si, amb molts interessos; amb un grapat d'empresaris unionistes que volen fotre i en parlen del pacte fiscal amb el ppc; amb el cinturó roig i la seva representació parlamentaria, amb total llibertat d'acció (i palmetes)entre els mitjans de la caverna; amb el cansament i patiment social cada dia mes patètic i extens. Ens cal un canvi social, i Catalunya res mes el podrà tenir amb la independència, però si un cop assolida hem de tenir els mateixos lladres hipòcrites al timó, malament ho tindrem.
El pitjor per la nostra causa es que siguin unes persones fosques i corruptes a tots els nivells, davant d'uns partits amb una historia poc encoratjadora, els que liderin el proces.
INDEPENDÈNCIA||*||
+4
-26
JA JA JA JA JA
Anònim, 04/02/2013 a les 15:52
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+11
-1
ja ha començat ...
Anònim, 04/02/2013 a les 15:47
Un bon català el dia 8 de gener ens explicava les estratègies del Govern espanyol contra tots els catalans, (polítics + empresaris + ciutadania), com el Govern Espanyol actuara contra nosaltres aquet 2013 i 2014, aquests últims dies hem vist que amb el cas Bárcenas, Urdangarines, Gürtel, Rato, Matas, i molts altres que veurem desfilar davant dels nostres nassos a partir que se a obert la Caixa de Pandora,,, i aquest circ d'informació de curruptelas no pararà, a compte gotes o a cubs,,, tant se val, això seguirà engreixant i engreixant, i els ciutadans hem de dir "PROU",,, haurem de mirar cap Europa i demanar ajuda, que vinguin i fiquin a la presó als que ens han deixat sense menjar, sense cases i les han ficat a dintre de Bankia, perquè jo, llavors em pregunto, ¿perquè serveix estar a la Unió Europea si no arregla els problemes dels seus ciutadans?, no esperarem que uns jutges que són elegits pels polítics corruptes arreglin el "trejemaneje" de PP i PSOE, els catalans hem de defensar-nos, com veurem aquests muntatges contra nosaltres li seran més difícil després d'obrir-se la Caixa de Pandora,,,
Jo, la Catalana que vol la Independència avui mateix ...

«Divide et Impera»: l’estratègia d’Espanya contra el sobiranisme


http://www.naciodigital.cat/opinio/5163/divide/et/impera/estrategia/espanya/contra/sobiranisme

+5
-16
Teatro del bueno
Josep R, 04/02/2013 a les 15:38
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+7
-1
Regeneració democràtica i independència
Anònim, 04/02/2013 a les 15:36
Corrupció, mal endèmic d'Espanya. Però hem de procurar perquè aquí no passi. Espanya està podrida, però hem de procurar netejar també el que tenim a casa. La independència i la regeneració democràtica van unides i és necessària pel procés sobiranista.

Una de les primeres lleis que hem de fer després de crear l'Estat Català és dotar-lo d'una legislació anticorrupció i per la transparència. Hem de fer tot el possible per no repetir els errors dels dominadors espanyols.
+10
-0
Dimisió
Anònim, 04/02/2013 a les 15:31
Si l´Oriol Pujol es imputat, ha de dimitir , per Catalunya i per els catalans.
+6
-2
"Tot el que està passant no és casual"
Corberan d'Alet, 04/02/2013 a les 15:30
Clar que no és casual, algú a fet alguna cosa no?, la dona del César, a més a més de ser honrada, ha de semblar-ho. I ara per ara, vosaltres no ho sembleu.
+8
-2
Maquiavèlic
Anònim, 04/02/2013 a les 15:28
No acabo d´entendre què pretén qui mou els fils dels aconteixaments recents.
Que a Espanya i a Catalunya hi ha una llarguíssima tradició de mangoneig (no m´agrada "corrupció") -i no ens enganyem, des del franquisme i molt abans- no és cap novetat.
Que no es comparable el nivell de lladrocini ocorregut a Catalunya i a Espanya, s´oblida i s´obvia amb massa facilitat, per dissimular l´enormitat de les xifres espanyoles.
Que tot aixó coincideixi ara en el temps, fa plantejar varies qüestions als qui com jo no acabem de creure en les coincidències ("..sin que se note el empeño").
1- Quan temps fa que la policia estava en la pista de la mafia Russa?
2- Perqué Gürtel ha estat dormint el són dels justos fins ara?
3- Perqué precisament ara, l´imputació d´O.Pujol?
4- Quines ordres o pla estratègic está seguint la policia?
5- Perqué es vol crear la sensació de que el sistema democràtic está podrit?
6- Qui aconsella al Rei per fer el paper de comparsa de l´extrema dreta?
6- Quins partits o faccions d´un partit en surten indemnes d´aquesta situació? (Els més feixistes: UPD, sector E.Aguirre del PP, etc.)
7- Com han analitzat el panorama després d´unes possibles eleccions avançades?
Aquest panorama podria resumir-se amb un Estat Español amb majoria feixista (UPD, PP d´E.Aguirre + Aznar i dos territoris (Euz. i Cat) amb majoria independentista. I aquest si que seria el veritable xoc de trens que ells volen. L´anorreament absolut de Catalunya i Euzkadi, sense miraments.
Ara si que ens cal molta intel.ligencia, sang freda i convicció. I tenir a punt el coratge que ens caldrá per marxar corrents d´aquest putrefacte i maquiavèlic engendre en el que estem sotmesos.
+12
-2
Però què esperàveu d'Espanya, carallots!
Jordi M, 04/02/2013 a les 15:00
Com que 'el tsunami de la corrupció es pot emportar la mobilització independentista'? No és que se la pugui emportar sinó que el tsunami no té cap altre objectiu que aquest. Fa dos mesos vam votar sense conèixer un cas de corrupció municipal sociata que la justícia espanyola se'l va guardar fins passades les eleccions per no influir-hi. Amb CiU van fer exactament el contrari. I ara l'anomenat 'tsunami de la corrupció' va en el mateix sentit. Però és que algú es pensa que Espanya de cop i volta ha decidit ser com un país nòrdic? Però és que algú dubta que si Artur Mas hagués escenificat amb Rajoy algun principi d'acord en matèria econòmica que es pogués justificar una frenada del procés independentista, no hi hauria hagut ni dossiers fantasma en plena campanya ni la imputació d'avui? Però el problema no és tant que la justícia espanyola sigui un titella com que aquí se li faci el joc: ja veureu avui mateix a la tertúlia de 8tv, ja veureu com el Grup Godó tindrà el santíssim morro de fer-se la indignada contra la corrupció. De totes maneres, com que el joc brut d'Espanya era més que previsible, el procés per la llibertat de Catalunya no l'haurien d'haver liderat els partits polítics sinó l'ANC o qualsevol fórmula empescada a darrera hora perquè Espanya no tingui temps d'obrir-li dossiers. Aquesta, hauria de ser la fórmula de cara a les eleccions plebiscitàries que ja fa tota la pinta que seran l'única consulta factible. Eleccions plebiscitàries i tots a votar unes sigles enregistrades el dia abans. Tal com ho ha fet el catalanisme polític en el passat i sempre amb boníssims resultats.
+1
-0
Catalunya toma del Neoliberalisme
Bolivarià, 04/02/2013 a les 14:51
Està molt bé i fins i tot té un puntet romàntic aquest enfosament de les oligarquies Catalana i Espanyola que ens han portat a aquest holocaust econòmic i social.
Sempre he cregut que fer revolucions sense violència era difícil però aquesta gent ens ho està posant bastant fàcil així que espero que aquesta vegada poguem aprofitar bé l'oportunitat de fer un país que sigui definitivament del poble i que Catalunya sigui l'exemple per fer una Europa social i no del Capital.
+2
-0
Imputado, procesado, acusado, condenado
Prosecutor, 04/02/2013 a les 14:48
La premsa no explica gaire bé aquestes coses legals. A veure: 'Imputat' vol dir que no ets un testimoni, que podries està implicat; un testioni no té dret a un advocat. Essent implicat, la persona pot anar amb un advocat, demanar veure els indicis i les proves, i exigir que es facin les actuacions que hom creguis necessàries per aclarir els fets. Només quan hi ha "indicis fonamentats" el jutge fa l'Auto de Procesamento i la persona passa a ser 'Procesado'. Per tant, ser imputat vol dir que encara no hi ha "indicis fonamentats" (no cal gaire cosa, un feble indici és suficient per tenir la 'garantia' que dona ser imputat). Això és cert siguis català sobiranista o del PP valencià. Acabada la instrucció es presenten les acusacions contra (alguns de) els processats, i és quan una persona passa a ser Acusat.
+3
-1
-
Blai, 04/02/2013 a les 14:38
“Deixo Espanya lligada i ben lligada”. Va sentenciar Francisco Franco. L’autonomia atorgada a Catalunya trenca percialment aquesta sentència. La trencarà del tot el faust dia en què Catalunya toqui el dos de l’Estat espanyol, tingui el règim que tingui.
+4
-2
Igual
Anònim, 04/02/2013 a les 14:35
Una actitut idèntica a la de'n Rajoy, Cospedal i tota la banda de mafiosos del PP.
+6
-0
Hem de crear un estat millor
Anònim, 04/02/2013 a les 14:16
Espanya figurava l'any passat en el número 30 en el rànquing de la corrupció mundial segons Transparency International. El 2012, l'índex de corrupció espanyol era el mateix que Botswana. Ara gràcies al PP segur que l'Estat espanyol ja està al top 10 de corrupció mundial.

Madrid és la capital d'un dels pocs països d'Europa que encara no té una llei de transparència que doni dret als ciutadans a conèixer qualsevol dada de l'àmbit públic sense ser declarada secreta de forma explícita. PP i PSOE diuen queestan treballant però, , només han acordat deixar la Casa Reial al marge de la norma.

Una de les primeres coses que hem de fer després de crear l'Estat Català és dotar-lo d'una legislació anticorrupció i per la transparència. Hem de fer tot el possible per no repetir els errors dels dominadors espanyols.

INDEPENDÈNCIA, REGENERACIÓ DEMOCRÀTICA, PROGRÈS ECONÒMIC i BENESTAR SOCIAL.
+5
-0
Si l'imputen que abandoni la política
Anònim, 04/02/2013 a les 14:15
Cal dir que si finalment l'acusen, l'acusarien d'un "intent" d'influenciar en les adjudicacions d'ITV.

Que no ens distreguin del cas més greu de corrupció en els darrers 30 anys que salpica a la cúpula del PP i UPyD.

En tot cas s'ha de dimitir, cosa que espero de l'Oriol, pero que no espero de Rajoy i els dirigents del PP, ni de la direcció d'UPyD, ni Duran i Lleida, ni Bustos, i tants ni-nis unionistes.
+5
-0
Plegar
Roser, 04/02/2013 a les 14:14
Tot arriba i té el seu moment. Oriol Pujol, Crespo, plegueu i quan toqui us defenseu davant el jutge, i aleshores sabreu si sereu encausats o no, teniu tot el dret. No feu com en Duran i tots els del PP. Tots sabem que ser 'imputat' no vol dir condemnat, però en politica i en la vida existeix la ètica, i si ser imputat vol dir embarrancar el procés d'independència, estic segura que el poble agrairà molt més la vostra dimisió i veure com us defenseu que no dir mentides i agafar-vos a la cadira.
+29
-11
si molt be i ANC I AMI I Omnium Cultural
indptista instrumental, 04/02/2013 a les 14:00
El tsunami de la corrupcio es pot emportar la mobilitzacio independentista. ANC AMI OMNIUM cal que us mulleu exposant publicament quins son els camins i eines per un Estat NOu que volem lliure d'estructures d'Estat que fomentin la CORRUPCIO SISTEMICA.SIS plau no mireu a un altre costas
+45
-8
Per què surt ara?
XX, 04/02/2013 a les 13:59
A Espanya, tot concurs públic de certa rellevància és una farsa. A Catalunya, òbviament, també. És la trista normalitat que hem viscut sempre. Només la independència, amb el seu corresponent canvi de marc legal, pot canviar aquesta normalitat corrupta i vergonyosa.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 
Vés a: Les Pedrenyeres Negre 2009: finor a la moda

Les Pedrenyeres Negre 2009: finor a la moda

Un monovarietal de garnatxa negra amb dotze mesos de criança en bóta i dotze més en ampolla, que té en l'elegància el principal argument

Vés a: Els 25 vídeos en anglès per saber com es prepara la independència (1)

Els 25 vídeos en anglès per saber com es prepara la independència (1)

The 25 videos in English essential to know Catalonia and the current process towards independence

#igerscatalunya


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: