Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Editorial Dimecres, 06 de Febrer de 2013
Cinema
09:08
04/02/2013
premis
La muda 'Blancaneu', millor pel·lícula en llengua catalana
Joel Joan s’acomiada: "Plego una mica menys ingenu de quan vaig arribar
Maria Coll
'Blancaneu', la pel·lícula muda dirigida per Pablo Berger, ha estat considera per l’Acadèmia de Cinema Català com a millor pel·lícula en llengua catalana en els V Premis Gaudí, dels quals s'ha portat només quatre de les dotze nominacions a les quals optava.

El llargmetratge també ha aconseguit els premis a la millor direcció artística, a càrrec d'Alain Bainée; millor música original, de la qual s'ha encarregat Alfonso de Vilallonga, i millor vestuari, a càrrec de Paco Delgado.

Per altra banda, la pel·lícula basada en fets reals 'Lo imposible', sobre l'experiència d'una família espanyola al tsunami ocorregut el 2004 al sud-est asiàtic, ha estat la gran guardonada, aconseguint els sis premis als quals estava nominada.

El film ha estat reconegut com a millor pel·lícula europea, millor director, per Juan Antonio Bayona, millor muntatge, a càrrec d'Elena Ruiz i Bernat Vilaplana, millor fotografia, autoria d’Óscar Faura, millor so, per Oriol Tarragó i Marc Orts, i millor maquillatge i perruqueria, per David Martí i Montse Ribé.

I el film de Cesc Gay 'Una pistola a cada mà', que va ser citada amb 'Blancaneu' com una de les millors pel·lícules de l'any segons Almodóvar, s'ha emportat quatre de les sis estatuetes per les quals estava nominada, incloent millor pel·lícula en llengua no catalana, millor guió, de Tomàs Aragay i Cesc Gay, millor actriu secundària per Candela Peña, i millor actor secundari per Eduard Fernández.

‘El bosc’, un premi d’onze

'El Bosc' i 'Els nens salvatges', dues de les màximes candidates als premis amb onze i vuit nominacions respectivament, s'han endut només una estatueta cadascuna, que ha anat directament als seus actors principals.

Per part de 'El Bosc', Maria Molins ha estat reconeguda com a millor protagonista femenina, mentre que Àlex Monner s'ha endut el premi al millor protagonista masculí per 'Els nens salvatges'.

'Les aventures de Tadeo Jones', que es va convertir el 2012 en el film d'animació espanyola més vista de la història, s'ha endut els premis a millor pel·lícula d'animació i millors efectes especials.

La resta de guardons s'han repartit entre 'The Pelayos' (millor direcció de producció per Eduard Vallès), 'Jordi Dauder, la revolució Pendent' (millor documental), 'Luisa no és a casa', de Cèlia Rico (millor curtmetratge ) i 'Tornarem', de Felip Solé, millor pel•lícula per a televisió.

Joel Joan plega com a president

A part dels premis, en aquesta gala, el president de l'Acadèmia del Cinema Català, Joel Joan, ha afirmat en el seu discurs: "Plego després d'uns anys intensos inesborrables i deixo pas a una nova presidència a l'Acadèmia i a una nova Junta". Joel Joan ja havia anunciat que no repetiria com a president de l'Acadèmia. "Plego una mica menys ingenu de quan vaig arribar, però amb la convicció que és un projecte que va a favor de tothom i contra ningú i que aquells que avui no en són partícips ho acabaran essent", ha manifestat.

Aquesta gala, a diferència de l’any passat, ha estat poc polèmica, però alguns premis han estat qüestionats com el premi a millor pel·lícula en català a un film mut, els millors efectes especials a un film d’animació o considerar 'Lo impossible' pel·lícula europea, però 'El ofanato' catalana, ambdues de J.A. Bayona.
Blananeu premis gaudi
El director de 'Blancaneu', Pablo Berger, i l'actriu Ángela Molina.
(3 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingulardigital.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingulardigital.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
A fer la ma
04/02/2013 23:11
El catala mut queda molt millor. No s'emprenya l'imperi.
Lluís
04/02/2013 19:06
Amb tot el respecte per a Blancaneu, sembla una mofa total que sigui premiada com a pel·lícula en llengua catalana, si és cinema mud! Que potser no volien premiar els valents que graven cinema directament en català, com és el cas de El Fènix, o El Bosc?
civil servant
04/02/2013 11:43
Com es pot parlar de llengua, la que sigui, si la película ES MUDA? ¡¡¡¡Déu meu Senyor, això n'és un problema psiconeuròtic ¡¡¡¡
S'està parlant...
La situació al PP
Enquesta
Creus que els EUA donaran suport a Catalunya quan hagi fet la consulta?
Creus que els EUA donaran suport a Catalunya quan hagi fet la consulta?
71 %
13 %
17 %
48 vots
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida