Dimecres, 6 de febrer de 2013 | 09:54
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

 Cal flexibilitzar el dèficit

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
marta-llorens90x90
 Cal flexibilitzar el dèficit
 Marta Llorens
01/02/2013 10:48
El govern del PP sembla disposat a continuar amb la seva política d’escanyament de les finances de Catalunya i es nega a flexibilitzar l’objectiu de dèficit. La situació és paradoxal a la vegada que injusta. Mentre que el Parlament Europeu demana donar més  marge a les comunitats autònomes i que es reparteixi entre totes les administracions la flexibilització per a la consecució del dèficit que Europa ha donat a Espanya, el govern de Mariano Rajoy no vol traslladar aquest marge a les comunitats i, d’aquesta manera, estreny encara més la situació econòmica de les autonomies. 
 
Per aquest motiu, Convergència i Unió ha tornat a demanar aquest dimecres al president del govern espanyol que ampliï i flexibilitzi el dèficit de les autonomies per equilibrar els seus esforços destinats a la consolidació fiscal. No sembla lògic que Catalunya, com la resta de  comunitats, hagi de reduir el seu dèficit a la meitat el 2013, mentre que l’Estat ha incrementat el dèficit pressupostat per al 2013 en un 14%, en relació a l’aprovat el 2012.
 
L’únic que volem amb aquesta iniciativa és que no s’ofegui encara més les administracions autonòmiques que gestionen, no podem oblidar-ho, el gruix de l’estat del benestar ja que són responsables de la sanitat, de l’educació i dels serveis socials. Només repartint equitativament les càrregues del deute, però també el marge que Europa ha donat a Espanya, podrem superar aquesta difícil situació. 
 
La intransigència del govern espanyol i la seva voluntat de centrifugar el dèficit cap a les autonomies posa en perill l’actual model de societat del benestar que entre tots ens hem donat amb molt esforç i no poques dificultats. El govern de Rajoy ha d’escoltar i flexibilitzar els objectius del dèficit si no vol que a la fi tots en sortim malparats. 
 
Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d’Unió Democràtica de Catalunya
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1