Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Editorial Dijous, 07 de Febrer de 2013
Política
10:31
03/02/2013
independència
El front empresarial antisobiranista s'esmicola dia a dia
La Cambra i el Cercle d'Economia comuniquen a Foment del Treball que no assistiran a l'acte del dia 14, i la gran patronal analitzarà demà si el desconvoca
Lluís Bou
El front empresarial antisobiranista que intentava Foment del Treball no només no podrà ser sinó que s'esmicola cada dia més, fins al punt que no és segura la convocatòria del gran acte públic que la gran patronal impulsava per al dia 14. Com va avançar El Singular, la patronal PIMEC ja va protestar pel format de l'acte, i va advertir que només hi assistiria si és limitava a un plantejament estrictament empresarial.

Però les diferències han anat a més i avui La Vanguardia informa que tant la Cambra de Comerç com el Cercle d'Economia han comunicat a Foment que no assistiran a la trobada. El rotatiu explica que la nit de dijous passat, Miquel Valls, el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, ​​va trucar a Joaquim Gay de Montellà, president de la gran patronal catalana, per plantejar-li de nou la conveniència de desconvocar l'acte del 14 de febrer.

"Mai des del retorn de la democràcia, i amb ella de la lliure expressió d'opinions també al món econòmic, s'havia produït una divisió tan clara i encesa en el món empresarial català com la d'aquests bromosos dies. El catalitzador: un acte acollit després del aparentment anodí lema d'"Anem per feina". Desencadenant d'una reacció química en un ambient previ d'enorme tensió política al si de l'empresariat català. Un fet nou sens dubte en una classe social refractària a la manifestació política i l'expressió pública dels seus divergències", afegeix.

Entre els empresaris va caure malament que Foment orientés l'acte en contra del pacte CiU-ERC i del procés sobiranista, i que es va traduir en el primer format de l'acte. "Els organitzadors van arribar a plantejar un rígid control personal d'entrada i fins i tot impedir que els assistents portessin símbols com banderes estelades, asseguren fonts que han participat en les discussions. També ha provocat controvèrsia la decisió de descartar la presència de polítics, el que significa en primer lloc la del president de la Generalitat, Artur Mas".

Un altre element polèmic va ser que Gay proposés que l'acte l'obrís el president del Cercle, Josep Piqué, exministre i expresident del PP de Catalunya. Tot plegat ha fet que demà es reuneixi la junta de Foment, que decidirà si manté la convocatòria o la suspèn de forma definitiva. 



 
Gay de Montellà
El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, a El Matí de Catalunya Ràdio
(22 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingulardigital.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingulardigital.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
Francesc Cabedo
05/02/2013 09:52
Igual que els ciutadans de Catalunya , els nostres empresaris que no volen la Independencia son una minoria per tant els indecisos tenen que posarse a una banda o al altre el mes aviat possible i acceptar democraticament lo que vol la majoria , si no entrariem en una dictadura
Kalikatres
04/02/2013 20:30
A veure si aquesta colla de "Senyors Esteves" se n'assabenten d'una vegada que això ja no hi ha déu que ho aturi. Que no pateixin, que la botigueta seguirà rutllant.
Kalikatres
04/02/2013 20:19
A veure si aquesta colla de "Senyors Esteves" se n'assabenten d'una vegada que això ja no hi ha déu que ho aturi. Que no pateixin, que la botigueta seguirà rutllant.
trescci
04/02/2013 10:44
haurè de deixa d'anar amb vueling...
kiko
04/02/2013 08:27
Gracies al CCN, que ha desmontat aquesta paradeta ultra de foment, disfressada de paradeta de benficiència
MG
04/02/2013 00:19
Sisusplau, publiqueu la llista. Ni un euro meu anirà a les butxaques dels enemics de Catalunya.
joan
03/02/2013 21:52
Bona feina, CCN !
Antoni S.
03/02/2013 19:40
Tots aquests panxa contents que fan de gossos faldillers d'Espanya que repassin la història del col·laboracionista Cambó i com va acabar. Espanya mai ajudarà un empresari català, sigui o no sigui col·laboracionista. Visca el CCN.
no en el meu nom
03/02/2013 18:16
BRAVO pel CENTRE CATALÀ DE NEGOCIS.
manel.cat
03/02/2013 17:41
Algú pot publicar la llista d'empresaris a Foment i quins son els seus productes? Es per a que a ecspaÑa els comprin... algú ho havia de dir.
Júlia
03/02/2013 17:17
La Santa Aliança l´està c... Ara s´ha fet evident que hi ha molts empresaris que, com a mínim, estan a l´espectativa i no es volen significar CONTRA la independència. Són més llestos del que en Joaquin Gay i en José Piqué suposaven. Endavant CCN! A Espanya no hi ha futur.
Clara
03/02/2013 17:11
Foment del Treball no té vergonya, tots els seus dirigents peperos, i que l'acte l'obris el president del Cercle, Josep Piqué, (la guinda)ja sabem per on anavan les intencions, no per solucionar problemes dels petits empresaris i autonoms. Foment una colla de cínics.
josep alvarez
03/02/2013 16:50
Sembla ser que hi ha empresaris, els que se la juguen cada dia quan obren la persiana i que estan per l'economia productiva, les pimes, que no recolzen els "altres empresaris", els dels preus taxats pel BOE. A les pimes, espanya juga en contra d'elles, i ho saben. Per això estan en contra que "les altres empreses" els diguin què han de dir i cap a quina direcció han d'anar quan ho tenen ben clar. Han aconseguit autorebentar-se ells solets aquets acte contra Catalunya. Saben que si van contra el poble, aquest els prendrà la matrícula i demanarà responsabilitats. Amb tot, em sembla bé que cadascú es posicioni i es pronunciï de forma inequívoca. Sabrem quins són els lobbies que estan per la feina i quins no. Caldrà demanar responsabilitats quan correspongui. Perquè després diran que lls mai han estat contraris al procés ni de l'estat propi, ni contra la independència del poble. Cal prendre nota.
Anónima
03/02/2013 14:02
Demanem una sola cosa als nostres empresris (i, ademés és la seva obligaciÓ): fàcin números
Pere
03/02/2013 13:59
Les empreses antisobiranistes, quedaran en la nostra memòria
PRV
03/02/2013 13:58
La majoria dels homes d´empresa catalans som per l´independencia. Els quatre que parlen com unionistas son la gran minoria i gent pseudo-catalans de poca arrel catalanista. Els catalans som gent de seny i dignitat natural que volem el bé del nostre pais, encare que sigui empipador al començament.
paparrussa
03/02/2013 13:27
Dir que el diàleg ha de ser dintre de la llei (que es suposa que no es pot tocar) quan del què s'ha de parlar és precisament de canviar la llei, a més de contradictori, és sobre tot, cínic.
Sr. Canons
03/02/2013 13:07
Això és excel·lent: no tan sols s'aborta un complot antisobiranista de l'empresariat més ranci, poc emprenedor i parasitari de Catalunya, per part de l'empresariat emprenedor i compromès, sino que queden al descobert els caragirats i es reforça el procés. Al president de fomento més que Gay de Montellá li haurien de dir Dat pel Cul i Més Enllà!
14 d'Abril
03/02/2013 12:50
No hi ha divisió, simplement s'ha acabat ser emprats per Moncloa. Fi.
Tip d'apaña
03/02/2013 11:51
Els que encara no han pujat al tren de la indepèndencia tenen cada dia menys temps per a decidir si s'afegeixen al clam de la llibertat del poble...
alb mac
03/02/2013 11:23
es bo recordar que l'iniciador de tota la campanya contra Foment ha estat el Cercle Català de Negocis
Carles
03/02/2013 11:03
Catalunya unida a espanya no té cap futur viable per la gran majoria de la població, tant empresaris com autònoms i treballadors. La nostra esperança i la nostra il·lusió serà esdevenir ben aviat un NOU ESTAT.
S'està parlant...
La situació al PP
Enquesta
Creus que és bo que Extremadura pagui 7.500€ als aturats que es posin a treballar?
Creus que és bo que Extremadura pagui 7.500€ als aturats que es posin a treballar?
6 %
4 %
90 %
50 vots
Carme: Qui riu últim riu millor! Marxem ja i veurem qui riurà....
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida