Salvador Cot | Actualitzat el 03/02/2013 a les 23:59h

Què fomenta Foment?

Salvador Cot | Actualitzat el 03/02/2013 a les 23:59h
És interessantíssima la concatenació de reaccions que s'està produïnt a l'entorn de la reunió empresarial del pròxim 14 de febrer. D'entrada, la convocatòria va partir de la voluntat d'un petit grup de dirigents empresarials, convençuts que seria fàcil organitzar un acte que aturés en sec un procés que, pel seu gust, comença a anar massa lluny. El mateix Gay de Montellà va donar el tret de sortida amb un discurs on va reprendre el vell tòpic de la "societat catalana fraccionada", amanit amb el no menys grapejat "xoc de trens".

Ideat l'acte, només calia seguir l'itinerari de sempre. Convocar els col·legues de la Cambra de Comerç de Barcelona, Pimec, Fepime, l'Associació Catalana de l'Empresa Familiar, Joves Empresaris de Catalunya... I, naturalment, els amics del Círculo. Així que, posats a que lluís, també hi van convidar Josep Piqué, que sempre està presidint coses madrilenyes a Catalunya. Objectiu: Aconseguir que els convergents de tota la vida diguessin als seus joves que la cosa de manar s'ha de deixar a la gent que en sap. I que ja n'hi ha prou de jugar amb això de la independència, aviam si encara caurem del BOE.

Doncs no. Resulta que n'hi ha hagut prou amb treure l'acte a la llum pública perquè es fongués tot sol. La Cambra ja s'ha fet enrere, amb greus conseqüencies per al prestigi de Miquel Valls; Pimec prou farà si se'n surt sense que esquitxi gaire l'actual direcció i Cecot ni tan sols s'hi ha deixat arrossegar. Fins i tot el Círculo ha fugit de l'acte. De fet, la convocatòria de Gay de Montellà només ha tingut efectes positius per a una organització empresarial: el Cercle Català de Negocis, que ha vist confirmada la seva influència.

Veurem com acaba un serial que, vist el desenvolupament dels fets, oscil·larà entre la insignificància política i el ridícul personal. En fi, almenys aquests dies s'ha respost una altra pregunta: No, Foment no impedirà la independència.

COMENTARIS

+4
-0
Ara és l'hora...
CanRauxa, 04/02/2013 a les 20:04
S'ha de desemmascarar tota aquesta patuleia que ha estat visquen de Catalunya i els catalans (i molt bé) durant massa temps. Alguns encara recorden quan portaven amb orgull les camises blaves i es pensen que les coses continuen igual, que amb el discurs de la por ens arronsaran una vegada més. Però Catalunya ha despertat. Li ha costat, però finalment ho ha fet, d'un llarg i feixuc malson a la que l'han sotmesa, els de fora però també alguns de dins. I quan un poble desperta, ai del que no estigui al seu costat, perque li passaran per sobre...
+9
-1
EMPRESARIS? NO: HEREUS I PROU!
Lo sàtir del Poble Sec, 04/02/2013 a les 19:35
Els empresaris haurien de saber, ja a hores d'ara, si els interessa més ser un grup residual i maltractat pels seus "amics" espanyols o ser la classe empresarial capdavantera de la quarta economia d'Europa.

Esser empresari és, entre d'altres coses, ser valent i arriscar per a guanyar: Si fora per aquests, amb aquesta mentalitat, encara aniríem en tartana. És clar que d'aquests, la majoria, els que varen ser veritables empresaris i emprenedors varen ser els seus avis: Ells només son els hereus immerescuts de l'esforç d'empresaris i menestrals d'altres èpoques.
+13
-0
Molt bé, Sr. Cot, per l'article d'avui
Andreu Serra, 04/02/2013 a les 18:08
Molt encertat el tema i l'explicació. Gràcies, Sr. Cot.
Algun dia,els mèdia ens haurien de fer el favor de publicar els curriculums empresarials dels pressumptes líders associatius empresarials catalans, no sigui que massa són realment poc empresaris atès que no assumeixen cap risc econòmic personal. El cas d'en Piquè, per exemple. I de molts altres.
+19
-0
Quatre pilars
Cartanya, 04/02/2013 a les 16:44
Tenim (crec jo) tres grans pilar d`el independentisme(que son iceberg de mols de petits),i son Òmnium Cultural, Assemblea Nacional Catalana i Centre Català de Negocis. Nosaltres el poble també, amb de fer, per ser un altre pilar.
+15
-0
Montellà
Anònim, 04/02/2013 a les 16:14
que t'has quedat sol? no serà perquè amb aquest comèdia defenses els teus interessos personals i ECONOMICS i no els de l'empresariat català?
Espero que quan es tornin a fer eleccions o nomenaments aquest subjecte ja no els representi, quan ha quedat tant clar que mira per ell i la seva butxaca i l'empresariat català i el poble de Catalunya li importen un veritable rave
+7
-1
Sí, però...
Pep Cirera, 04/02/2013 a les 14:50
...no oblidem que no només aquests són el problema.
Aquí molta pime ha xuclat de la mamella immobiliària. I s'han dedicat a col·laborar amb el totxo i a contractar immigrants barats amb les terribles conseqüències que ha comprtat per a la seguretat ciutadana, la identitat i el futur econòmic del país. Sí, els mateixos que es vénen els negocia a màfies russes i xineses i tenen treballadors marroquins i sud-ameericans mente els catalans han de marxar, ara acusen a aquests de botiflers bla, bla, bla.

Una miqueta de coherència i de vergonya, sisplau. No critiquem els botiflers quan la majoria d'empresaris catalans actuen com els espanyols.
+10
-0
Ja sen parlarà
FELIU DE CASTELLA, 04/02/2013 a les 13:09
Quan siguem lliures.
+16
-1
Quanta raó
Anònim, 04/02/2013 a les 12:34
Quanta raó té Sr.Cot, si no marxem aviat d'espanya i no fem una bona regenaració política, aquest nostre país serà inhabitable. Potser sí haurem de marxar tots, no tant sols els joves, sinó també els demés, jo veig Catalunya plena de moros i jubilats. Quí hi aguantarà tot aixó?.
+16
-2
Volem empresaris catalans.
Capità Nemo., 04/02/2013 a les 12:27



ELS CATALANS NO SOM CASTELLANS. "CATALONIA IS NOT CASTILE".

CATALÀ SEMPRE.


"LLUITAREM A LES PLATGES, LLUITAREM ALS AERÒDROMS, LLUITAREM ALS CAMPS I ALS CARRERS, LLUITAREM ALS TURONS; NO ENS RENDIREM MAI!"


CATALUNYA ÉS UN PAÍS GRAN.

CATALÀ A L'ATAC. INDEPENDÈNCIA O MORT.


Molt aviat podrem dir: "LLIURES PER FI! LLIURES PER FI!

GRÀCIES A DÉU TOTPODERÓS, SOM LLIURES PER FI!"



+18
-0
Sr Cot , ¿NO AMAGUI L'OU?
indptista instrumental, 04/02/2013 a les 12:07
Un petit grup , oi? Sr Cot informi. ¿Qui son aquest petit grup ? ¿quin poders controlen ? Li sona el concepte oligarquia? Aquest concepte i realitat neix d'un dogma marxista-leninista ? L'oligarquia espanyola està composada unicament per madrilenys i algun botifler escadusser com el Piqué? Si expliques be les coses i vosté n'es molt capaç veuriem encara més la grandesa del boicot empresarial català i la profunditat del corrent independentista que ho fa sotragar tot.Sr Cot no es un serial aixó de Foment , son els tentacles de l'opressio espanyola que es manifesta de moltes maneres que inclou com a la Guerra Civil sectors empresarials catalans.La diferencia amb la Guerra civil es que ara podem neutralitzar SENSE VIOLENCIA aquesta oligarquia catalano-espanyola gràcies que l'INDEPENDENTISME ES TRANSVERSAL A TOTES LES CLASSES SOCIALS
+15
-0
Fomento i Circulo = defensores de la desinversió espanyola a casa nostra
Anònim, 04/02/2013 a les 12:06
Les patronals catalanes Fomento y Circulo especialment, manades per colons espanyols (Gay i Piqué), són part i causa, amb el seu silenci i seguidisme a la cançó dels seus amos de Madriz, de les desinversions del govern espanyol a la nostra terra, mai han tingut una queixa cap a espanya per deixar-nos en calçotets quan per als espanyols els fan vestits a mida. En definitiva, fins ara han estat uns venuts, sort que finalment neix una nova casta d'empresaris que se n'adona del que necessita el nostre país.
+6
-37
CORRUPCIO
Anònim, 04/02/2013 a les 11:08
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+54
-2
Ja n'hi ha prou
Anònim, 04/02/2013 a les 09:59
Això és Espanya: dues colles d'amiguets que roben tant com poden de les colònies. De vegades roba una colla,
de vegades l'altra:


Los registros civiles desaparecen, y a los funcionarios los recolocan en los juzgados. Hay un anteproyecto de ley para
que los registradores de la propiedad sean los encargados del registro civil, y los notarios sean los encargados de los
matrimonios. Pagaremos todos los servicios del registro civil. Primero pagas 500 euros por casarte y luego lo que te
cobre el registrador por inscribirte.

He aquí una lista de registradores y notarios que, entre otros, ganaran mas pasta a costa de los ciudadanos:

1- Miguel Ruiz-Gallardon Garcia de la Rasilla, notario. Os suenan los apellidos?
2- la nuera del ministro de justicia, Maria Teresa Touriñan Morandeira, registradora de la propiedad. Un regalo de bodas?
3- el presidente del gobierno de España, que es registrador de la propiedad, cobra el 25% de lo que gana el registrador
que lo sustituye .
4- Enrique Rajoy Brey, hermano del presidente, registrador.
5- Mercedes Rajoy Brey, hermana del presidente, registradora.
6- Luis Rajoy Brey, notario y hermano de los anteriores.

La familia lo primero. Sabiais que los registradores de la propiedad estan exentos de pagar el IVA, incluso cuando se
compran un coche o un piso? (en su caso un chalet de cuatro plantas, claro). Quieren ir desmontando el estado y
convertirlo en un negocio privado. Hasta donde llegaran?
+40
-0
CCN - gracies
Anònim, 04/02/2013 a les 09:51
CCN - gracies
+49
-0
NO
Anònim, 04/02/2013 a les 09:15
Gay de Montella, Pique,Valls ; representans de tan poca cosa.Mai he conegut un president d,una associacio mimetizada de les associacions espanyoles que que representi lo que diu representar, la mediocritat es la norma en tots ells.
+33
-0
El camarada monotemàtic
Joanet, 04/02/2013 a les 09:10
I ara quina s´inventarà el camarada Bolaños?
En tots els debats sempre treu com "fastuós" argument en oposició a la independència la reunió d´empresaris catalans apostant pel pacte fiscal.
Cada acte frustrat tenen que filar més prim aquests unionistes! Això passa per la manca d´arguments.
Que n´aprenguin! Al loro!
+35
-0
ni democràtics ni assenyats
Anònim, 04/02/2013 a les 08:34
La sobirania de Catalunya per molts empresaris és com la carta als Reis: Gràcies a la hisenda pròpia treballadors i les seves famílies estarien més satisfets pels millors serveis públics i menys tensions salarials, controlar i poder tirar endavant infraestructures bàsiques, energia probablement més barata -aquí quasi no hi ha renovables amb prima i el 50% és nuclear-, un marc laboral, de formació i de política industrial adaptat a les nostres empreses, una fiscalitat ajustada per empreses exportadores, línees de finançament públic.

El seu despreci a la democràcia ja els allunya i molt d'Europa. La seva manca de rigor econòmic i que continuin apostant pel Madrid del capitalisme Cibeles que ens ha portat on som -espanyols inclosos- ens fa pensar que són cúpules amigues de la tarifa regulada que ni creen ocupació, que minven competitivitat i que no exporten ni un bri de palla.
+37
-0
La Puta Pela
Joan Carabassa, 04/02/2013 a les 08:30
No es decent , que les organitzacions empresarials , siguin encara en mans de gent que va inflar la bombolla inmobiliaria , que en molts casos es va aprofitar de petites empreses de la construcció per deixarles despres penjades i amb deutes .
Nosaltres els que encara som constructors , NO PROMOTORS, que sempre treballem per l'usuari final ,no per la promotora que escanya i enganya, no estem en aquestes organitzacions empresarials . Som gent del pais i aquestes organitzacions sempre en estat corretges de transmissió de bona vida pels seus dirigents i res més . Ara estan preocupats no saben que fer , si enfrontarse a l'11 de Setembre , com els hi demanen els seus amos , els conseguidors del BOE , o bé mirar la festa des de la platea i despres sortir amb allo de "Que hay de lo mio" . Bé tot el problema es del PP , o sigui de la PUTA PELA
+22
-0
"empresaris?"
acp, 04/02/2013 a les 08:26
Será interessant veure quins son el representants de les empreses presents al "acte".
Podem quedar parats,ja que potser mes d'un ostenta la distinció de la "Creu de Sant Jordi" que la Generalitat a repartit de forma tant indecorosa a una majoria de "empresaris" i "gestors d'empreses fetes per empresaris de debò" botiflers que el que menys els interessa es Catalunya i només pensen en augmentar el seu poder econòmic,la seva c/c i una jubilació de milions d'euros.
+15
-0
Coses que estan passant
Anònim, 04/02/2013 a les 08:26
Ahir diumenge, al voltant de 2/4 d'una del migdia, una dona d'un metre setanta, cabell fosc - mitja melena recollida en cua, uns 70 kgs, roba "esportiva", fotografiava amb deteniment la caserna que els mossos tenen a Terrassa tocant el 4rt cinturó amb un estri més petit que una tablet i més gran que un smartphone, carcasa lila (si, lila). Mentre, dins d'un tot terreny aparcat en terra de ningú, l'esperava un home amb cara de pocs amics.
+2
-46
He he
Anònim, 04/02/2013 a les 06:58
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+23
-0
Vergonnyos
Anònim, 04/02/2013 a les 04:49
Alguns estan fent molts calers amb els abals de l'estat comprant caixes españoles en banca rota, així es com españa paga als que venen al seu país.

La majoria de petits i mitjans empresaris que són els que aixequem el pais, exportem i generem ocupació, se'ns mengen a impostos i ens volen combregar amb aquesta orgia filo-unionista.

no si aniré, peròsi hivaig portaré l'estelada
+17
-0
Ja,ja,ja,ja,ja,
Sigma, 04/02/2013 a les 03:17
COT ets boníssim ! ... No t'hauries de morir mai ....
+49
-0
UPyD esquitxats per la CORRUPCIÓ
Anònim, 04/02/2013 a les 00:29
Volem els noms de les empreses que aniran el 14-F, algú té la informació?

No oblideu anar a i signar a "UN MILLÓN DE FIRMAS POR LA DIMISIÓN DE LA CÚPULA DEL PP"

Sabieu pq UPyD està callant davant la corrupció del PP? estan implicats a través de "Basta Ya".
+63
-0
petits comerciants Vs. Cambra de Comerç
Anònim, 04/02/2013 a les 00:15
Estem farts de pagar l'impost revolucionari a la Cambra de Comerç, només defensen les grans superfícies i la minoria unionista.

Com a consumidors hem de ser conseqüents amb el que defensem.

No ens oblidem de la Caixa i el Banc Sabadell.

Visca Catalunya Lliure!
+26
-16
VISCA LES CUP!!!!
Anònim, 03/02/2013 a les 12:50
El 14-F estaran presents i a l'aguait!
+81
-1
L'ECONOMIA CATALANA
Anònim, 03/02/2013 a les 12:46
No sols la desenvolupen els empresaris (com prediquen alguns). Cal recordar-lis que els obrers que encara treballen i els que han estat enviats a l’atur, són tan importants com ells. I més majoritaris.
El 14-F TOTS AL PALAU DE CONGRESSOS DELS EMPRESARIS! Massa temps de silencis i mentides!!!!

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 
Vés a: Berdié Amor Brut Reserva: ai, l'amor

Berdié Amor Brut Reserva: ai, l'amor

Un cava rosat de color de pell de ceba pàl·lid, elaborat atípicament per mescla de raïm blanc -macabeu, xarel·lo i parellada- i un toc de garnatxa negra

Vés a: Els 25 vídeos en anglès per saber com es prepara la independència (1)

Els 25 vídeos en anglès per saber com es prepara la independència (1)

The 25 videos in English essential to know Catalonia and the current process towards independence

#igerscatalunya


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: