B.F. | Actualitzat el 07/02/2013 a les 09:50h

UPyD reclama una «refundació exprés» de l'Estat

B.F. | Actualitzat el 07/02/2013 a les 09:50h

Creu que cal "obrir un procés constituent" que es podria resoldre "en un any o any i mig"

Rosa Díez i Carlos Martínez Gorriarán, portaveu i portaveu adjunt de la formació magenta. Foto: UPyD.

La formació de Rosa Díez, Unión, Progreso y Democracia (UPyD), que a les últimes enquestes recull augments notables d'intenció de vot, amb possibilitats de trencar el bipartidisme PP-PSOE, demana ara a les dues formacions que "s'obri un període constituent que posi la nostra democràcia a l'altura de les exigències del segle XXI". Des del seu punt de vista, cal que es dissolguin les Corts, es convoquin noves eleccions i es reformi la Constitució espanyola per "resoldre el model territorial de l'Estat amb el repartiment de competències i el seu finançament, i millori la separació de poders".

"Convocar eleccions sense que hagi canviat res, no serveix per a res", assegura Díez, que ha fet públic un Manifest per la Regeneració de la Democràcia i la Refundació de l'Estat. En canvi, si les forces polítiques espanyoles de debò decideixen refundar l'Estat, creu que "en un termini d'un any, o d'un any i mig, es podrien aprovar aquestes mesures, si hi hagués voluntat política". "En un procés de refundació no és suficient allò de 'surt tu perquè m'hi posi jo', sinó que s'han de canviar les lleis, donar la veus als ciutadans", afegeix.


En el manifest, UPyD defensa que cal "restaurar la igualtat dels ciutadans, acabant amb els privilegis i amb la discriminació per raons territorials i lingüístiques", així com "eliminar les traves a la mobilitat laboral, l'obertura d'empreses i el mercat únic que són un llast per a la nostra economia".

"Els grans canvis s'han produït per necessitat, perquè els grans partits s'hi han sentit forçats", sentencia Díez, exdiputada al Parlament Europeu, exconsellera de Comerç i Turisme del govern basc i expresidenta de les Juntes Generals de Biscaia.

COMENTARIS

+2
-0
Gran proposta
Anònim, 07/02/2013 a les 11:35
Trobo que és una gran proposta per part de la Sra Díez i el més segur és que serà beneficiós per al seu país. La llàstima és que, d'aquí un any o any i mig, els catalans ja no hi serem dins i no podrem fruir de les seves reformes.

Quina peneta.
+1
-0
consti
fideli, 07/02/2013 a les 11:27
Esaña està en falç:la consti d ara,qui l ha votada? Ningú.només els congressistes, per tant podem fer el que volguem
+4
-0
UPyD és imperialsime castellà
Charly Brown, 07/02/2013 a les 11:04
Cuidado amb UPyD, si les seves tésis van endevant Catalunya ha de sortir d'Espanya, perque UPyD comparteix la ideologia falangista respecte la "unidad de destino en lo universal" o "unidad indisoluble de la nació española" que vé a ser lo mateix.

No hi ha res de nou a UPyD, només és un recanvi de cares però el mateix nacionalisme de PP y PSOE, els partits contraris als catalans. Ara ja no tenen els militars disposats a assassinar el poble, no acceptem cap rebaixa a la nostra sobirania.
+7
-0
TREPEN DALT DELS MORTS POLITICS D'ALTRES FORMACIONS
LA PITJOR IDEOLOGIA QUE HI HA, 07/02/2013 a les 10:36
AQUESTA GENT SÓN EL NOU FEIXISME REAL HISPANIC, ENCOBERT DE COLOR ROSA, PERO DARRERA SEU S'HI AMAGA LA PITJOR DE LES MALDATS CONTRA CATALUNYA PERQUE LA SEVA IDEOLOGIA DE FONS ÉS EL NACIONALSOCIALISME PUR I DUR. AQUEST ÉS EL GERMEN DEL FEIXISME ASSOCIAT ARA A LES IDEES DE COLOR FUCSIA, EL FEMINISME DE TALL FEIXISTA-COMUNISTA . VAN DE MODERNS PERO AQUEST SISTEMA ES EL PITJOR QUE POT EXISTIR DE TOTS PERQUE ANUL.LA EL SENTIT D'ESTAT. A CATALUNYA AQUESTA GENT SON RESIDUALS PERQUE MAI ENGANYARAN CATALUNYA, SE'LS VEU D'UNA HORA LLUNY
+5
-0
Als federalistes
rcde1900, 07/02/2013 a les 10:27
-> El model del PP és el de recentralització, menys competències a les autonomies, res de finançament equitatiu per a Catalunya, imposició de mesures escolars i educatives, lingüístiques, culturals i econòmiques. Al PP el voten 11 milions de "españoles".

-> El model del PSOE és el constitucionalisme. Quedar-se igual que ara, sense millorar ni finançament de Catalunya (lluitar amb ungles i dents contra el pacte fiscal), ni modificar la "constitución" per afavorir el dret a decidir, votar en contra el corredor mediterrani, votar en contra de que es pugui expressar en català al "congreso" etc. Al PSOE el voten 7 milions de "españoles".

-> El model de UPyD no cal ni que el comentem: eliminació de les autonomies, estat central ultraregulador, anihilació dels trets lingüístics i culturals ("discriminació per raons territorials i lingüístiques") y evidentment disoldre el sistema competencial. A UPyD el voten més d'1 milió de "españoles".

-> El model de IU es no tenir cap model. Seguir "chupando del bote" a través dels sindicats oligàrquics i pretendre que el "derecho a decidir no recae sobre Cataluña, sinó sobre el pueblo español". A IU el voten més de 1,6 milions de "españoles".

A España ténen capacitat de vot 35 milions de persones. D'aquests, més de 20 milions de votants van anar a parar a aquests partits principals que hem comentat.

La pregunta és, senyors del PSOE-C i ICV: Amb qui coi es volen vostès federar??
+5
-0
Populisme
Anònim, 07/02/2013 a les 10:24
Quina por fan aquests paios. Amb l'excusa de la democratització volen fer una nova França, on el pes demogràfic de les majories esclafi les minories (nosaltres els catalans).
+4
-1
VISCA L'ESTAT CATALÀ!!!!!!
Anònim, 07/02/2013 a les 10:18
//*//

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 
Vés a: Berdié Amor Brut Reserva: ai, l'amor

Berdié Amor Brut Reserva: ai, l'amor

Un cava rosat de color de pell de ceba pàl·lid, elaborat atípicament per mescla de raïm blanc -macabeu, xarel·lo i parellada- i un toc de garnatxa negra

Vés a: Els 25 vídeos en anglès per saber com es prepara la independència (1)

Els 25 vídeos en anglès per saber com es prepara la independència (1)

The 25 videos in English essential to know Catalonia and the current process towards independence

#igerscatalunya


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: