Divendres, 8 de febrer de 2013 | 10:19
Vostè es troba a: Inici > Política >

 68 assessors del Govern de Rajoy no tenen el graduat escolar 

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 POLÍTICA
 68 assessors del Govern de Rajoy no tenen el graduat escolar
 
Política 30/01/2013 07:37
Rajoy
Segons publica Teinteresa.com el Govern xifra en 578 el nombre d'assessors eventuals que treballen per a l'Executiu de Mariano Rajoy, amb prou feines mig centenar menys que en l'anterior etapa, la qual cosa suposa poc més un 8,1 per cent menys dels quals hi havia al final del segon mandat de José Luis Rodríguez Zapatero.
 
Així consta en la informació que Moncloa ha remès a la líder d'Unió, Progrés i Democràcia (UPyD), Rosa Díez, qui s'havia interessat per com s'havia concretat la promesa de Rajoy de reduir dràsticament el nombre d'assessors.
 
En la seva resposta a Díez, recollida per Europa Press, l'Executiu destaca que el nombre de persones que ostenten la condició d'eventual "ha experimentat una reducció significativa en els últims mesos". En concret, assenyala que, d'acord amb les dades del Registre Central de Personal, l'1 de desembre de 2011, hi havia un total de 629 efectius en l'Administració General de l'Estat amb tal condició, mentre que a 1 de novembre de 2012, aquest nombre ha descendit a 578. És a dir, en el primer any de Govern de Rajoy els assessors d'han reduït en 51.
 
A la pregunta de Díez de si és cert, com s'ha publicat, que 68 assessors del President del Govern no posseeixen graduat escolar, l'Executiu recorda que per al nomenament d'aquest tipus de personal "no s'exigeix el requisit d'estar en possessió de titulació alguna", si bé agrega que ara la majoria d'ells són funcionaris de carrera.
 
La diputada també volia saber què necessitats van justificar la publicació de 129 places de lliure designació repartides per gairebé tots els ministeris. "Mentre que les convocatòries de places per a funcionaris s'han paralitzat, les convocatòries de personal de lliure designació segueixen estant a l'ordre del dia, sent moltes de les vegades membres dels partits en el poder, els qui ocupen les places provisionadas", es queixava la líder d'UPyD.
 
El Govern li ha contestat negant que l'elecció dels triats per a llocs de lliure designació no és arbitrària, ja que han de complir-se diversos requisits, inclosa la idoneïtat dels candidats. A més, afegeix que els dies 1 i 15 de cada mes es publiquen totes les convocatòries de provisió de llocs de treball pel sistema de lliure designació de tots els departaments ministerials.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1