Article

Fletxa_component
21/04/2011
¡ INDIGNEU-VOS ¡ (Stéphane Hessel)

Manel Rodriguez

President ICV Verds Sant Pere Vilamajor

Després de llegir el llibre de Stéphane Hessel, no puc evitar reproduir algun dels párrafs d'aquest, que han de servir de cop a la taula per despertar de la letargia en què ens han sumit els mitjans de comunicació i aquest model de societat.

" Actualment a Europa i fora d'ella, els financers, culpables indiscutibles de la crisi, han salvat ja el sotrac i prossegueixen la seva vida com sempre, sense grans pèrdues. En canvi, les seves víctimes no han recuperat la feina ni el seu nivell d'ingressos. La culpabilitat del sector financer en aquesta gran crisi no ha conduït a la supressió de mecanismes i operacions d'alt risc, a l'eliminació de paradisos fiscals o a reformes importants del sistema financer. Els financers, amb prou feines han suportat les conseqüències dels seus abusos. És a dir, els diners i els seus amos tenen més poder que els governs. "

" Mai havia estat tan important la distància entre els més pobres i els més rics, ni tan encoratjada la competitivitat i la carrera pels diners ".

" L´indiferencia : la pitjor de les actituts ".

La insurreccio pacifica : Hessel apel.la a aixecar-se  contra els que manegen els fils: el poder econòmic i financer i demana als joves "que es mobilitzin per aconseguir una autèntica democràcia social o socialista"

Un alçament dirigit també contra els mitjans de comunicació de masses que proposan com únic horitzó "el consum de masses, el menyspreu cap als més febles i cap a la cultura, l'amnèsia generalitzada i la competició a ultrança de tots contra tots"

No a la indiferència: "passo de tot" és la pitjor actitud que es pot tenir ara. Cal aixecar-se del comode silló, sortir de casa, implicar-se.

Comentaris


DC 20/02/2013 | 17:31
Fons_fixed_articles
Fons_fixed_publications
Portada_vaga_general
  • Mesveure