Diumenge, 10 de febrer de 2013 | 10:00
Vostè es troba a: Inici > Política >

El Confidencial diu que la màfia russa va comprar a l'exalcalde de CiU un rellotge de 3.000€ i regals per altres 9.000

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
CAS CLOTILDE
El Confidencial diu que la màfia russa va comprar a l'exalcalde de CiU un rellotge de 3.000€ i regals per altres 9.000
Política 04/02/2013 19:06
Segons el que publica avui El Confidencial, el dirigent de CiU i exalcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo, va rebre regals de la màfia russa per valor de 12.000 euros, sense comptar amb els viatges i allotjaments regals per Andrei Petrov.

Enllaç a la notícia del Confidencial
Segons les investigacions que publica el diari El Confidencial, el principal imputat de la 'Operació Clotilde' va regalar a Crespo un rellotge valorat en 3.000 euros, ampolles de vi i cistelles de nadal. A més, li va obsequiar amb un article de 7.720 euros l'any 2011, sense especificar, i altres dos de 915 euros i 1.000 euros, aquests últims comprats en la joieria Grau Luxor, en 2010.

A aquests regals, s'afegeix els dos viatges a Rússia, un en 2008 i un altre en 2010, pagats per Petrov. En el primer d'ells, es van pagar vols en classe 'business' a Crespo, la seva esposa i el seu fill, a l'arquitecta Pilar Gimeno i la seva família, on van conèixer als líders de la trama internacional russa de blanqueig Viktor Kanaikin i Sergei Nalimov, propietaris reals de DDC, empresa gestionada per Petrov a Lloret de Mar. Els líders russos "els complimenten amb viatges en helicòpter privat, luxosos menjars i espectacles privats, prometent Crespo allí bonificar el 50 per cent de l'impost de construcció fixat en 266.000 euros", per a la construcció en un centre comercial en el terreny d'una plaça de toros.

Són dades de la investigació que el jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco fa seus per remetre una exposició raonada al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, perquè s'obri una peça allí contra Crespo, en ser aquest un membre aforat per part de CiU, pels delictes de suborn i prevaricació administrativa.

L'instructor demana al tribunal que valori si ha de quedar-se amb la totalitat de la causa i que es quedi només en l'Audiència Nacional la part relacionada amb la trama de blanqueig internacional de capitals russos a Espanya en el si d'una organització criminal amb delictes de falsedat documental i contra la hisenda pública vinculats. És a dir, que si el TSJC accepta, es quedarà no només amb tot el relacionat amb Crespo sinó amb el tinent d'alcalde de Lloret, Josep Valls, i la resta d'imputats en l'assumpte.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1